Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Rose Demi Sec Boutari: Ενα ροζέ για γλυκιές στιγμές

WikiRose Demi Sec Boutari, ροζέ κρασί, Μπουτάρη

Rose Demi Sec Boutari: Ενα ροζέ για γλυκιές στιγμές (Boutari / Protagon.Creative)
Rose Demi Sec Boutari: Ενα ροζέ για γλυκιές στιγμές (Boutari / Protagon.Creative)

Το Rose Demi Sec Boutari (ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) είναι ένα ροζέ κρασί που εδώ και δεκαετίες παραμένει στις κορυφαίες προτιμήσεις των καταναλωτών. Και τώρα, αλλάζει ριζικά η εμφάνισή του. Αποκτά ένα πιο κομψό και μοντέρνο στυλ, διατηρώντας παράλληλα την ίδια εξαιρετική γεύση που το χαρακτηρίζει και στην οποία οφείλεται η μεγάλη, εμπορική του επιτυχία.

Με στόχο να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στις σύγχρονες προτιμήσεις του κοινού, που έχει αγαπήσει το Rose Demi Sec αλλά και να αποκτήσει νέο, η οινοποιία Μπουτάρη προχώρησε στην επιλογή μιας νέας, λεπτότερης φιάλης που αναβαθμίζει το προϊόν, δίνοντάς του μια πιο φινετσάτη και κομψή εικόνα. Η νέα φιάλη θα κυκλοφορεί με δύο διαφορετικές εικαστικά ετικέτες, των οποίων βασικό χαρακτηριστικό είναι οι παπαρούνες που παραπέμπουν στα ανθικά αρώματα του κρασιού.

Τέλος, άλλαξε και το χρώμα του κρασιού: έγινε πιο ανοιχτό, ωχρό και λαμπερό ροζ με ζωηρές ανταύγειες και αναμένεται να αγαπηθεί από ακόμα περισσότερους καταναλωτές που φαίνεται ότι σήμερα επιλέγουν λιγότερο έντονες αποχρώσεις ροζέ κρασιών. Ωστόσο δεν έχει αλλάξει η ποικιλιακή του σύνθεση. Η διαφοροποίηση που έγινε αυτή τη χρονιά για την παραγωγή του νέου Demi Sec είναι η επιλογή σταφυλιών της ποικιλίας Ξινόμαυρο από την ορεινή περιοχή του Αμυνταίου.  Δουλεύτηκαν στο πιεστήριο και όχι με αφαίμαξη, πράγμα στο οποίο οφείλονται η φρεσκάδα, η ζωηρότητα και το ανοιχτό χρώμα που χαρακτηρίζουν αυτό το κρασί.

Κορυφαίο στις προτιμήσεις των καταναλωτών, εντός και εκτός Ελλάδος, το Rose Demi Sec Boutari αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά σήματα της οινοποιίας Μπουτάρη. Είναι χαρακτηριστικό Μακεδονικό ροζέ, ιδιαίτερα αγαπητό σε όσους προτιμούν τις λιγότερο ξηρές γεύσεις.

Διακρίνεται για τα έντονα αρωματικά χαρακτηριστικά του, τυπικά της ποικιλίας Ξινόμαυρο, όπως τα γλυκά αρώματα κόκκινων φρούτων, και μία φυτικότητα από φύλλα ντομάτας και μέντας. Στο στόμα αναδύεται απλόχερα ο πλούσιος φρουτώδης χαρακτήρας του. Αψογα ισορροπημένο με την γλυκύτητα που αποδίδουν τα υπολειμματικά ζάχαρα, έχει απαλή γεύση και δροσιστική οξύτητα.

Στο σύνολό του είναι ένα κρασί που απολαμβάνεται δροσερό στους 7-10°C σκέτο ως απεριτίφ, σε συνδυασμό με πιάτο γλυκών τυριών και πικάντικων αλλαντικών ή με φρούτα. Ταιριάζει πολύ, επίσης, με ψητό κρέας, πολύπλοκα, πικάντικα και αλμυρά, πιάτα της ινδικής κουζίνας, είναι ιδανικό πλάι σε σούσι και σε γλυκόξινες συνταγές της ασιατικής κουζίνας, όπως το χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και φρέσκα λαχανικά. Ποικιλίες πικάντικων αλλαντικών και γλυκών τυριών.

Το Rose Demi Sec Boutari διατίθεται σε φιάλες: 750ml, 375ml και 187ml.

#boutariwines #rosedemisec #rosewine

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'