Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

100 Χρόνια La Vache Qui Rit®

WikiΑγελαδίτσα, La Vache Qui Rit®, La Vache Τυρί

Φέτος, το La Vache Qui Rit® συμπληρώνει 100 χρόνια νοστιμιάς και τα γιορτάζει με πολλά γέλια, που γίνονται χαρά για εκείνους που την έχουν μεγάλη ανάγκη. Άλλωστε, το γέλιο ήταν από την αρχή ταυτισμένο με το πολύ ξεχωριστό αυτό, θρεπτικό, νόστιμο τρίγωνο τυρί που, στην Ελλάδα, τόσα χρόνια το αγαπάμε με το δικό μας τρόπο.

 Λατρέψαμε τη γεύση του, την υφή του, το χαρακτηριστικό τρίγωνο σχήμα του -με το κόκκινο κορδελάκι που τραβάμε για να ανοίξει εύκολα η συσκευασία- και μεγαλώσαμε με το χαρούμενο τραγουδάκι του. Το βάλαμε στη ζωή μας από νωρίς το πρωί, πριν φύγουμε για το σχολείο ή τη δουλειά, στο διάλειμμα για «κολατσιό», στο μεσημεριανό σαν μικρή έξτρα λιχουδιά, στο απογευματινό αλλά και σε κάθε στιγμή που αναζητάμε μια νόστιμη αλλά και θρεπτική επιλογή.

 Κι επειδή το αγαπήσαμε με τον δικό μας τρόπο, αλλά ήταν λίγο δύσκολο να το προφέρουμε, του δώσαμε κι ένα πιο «δικό μας», ελληνικό όνομα. Έτσι, το La Vache Qui Rit®, η Αγελαδίτσα που Γελάει, έγινε La Vache Τυρί και πήρε την καλύτερη θέση στην καρδιά μας. κάθε μέρα, όλη μέρα! Κι εκείνο, με αφορμή τη γιορτή για τα 100 χρόνια του, ανταποδίδει την αγάπη μας, μετατρέποντας το γέλιο σε προσφορά χαράς.

 Συγκεκριμένα, με μήνυμα «Γέλα, είναι για καλό» μας καλεί να μπούμε στην εφαρμογή να ηχογραφήσουμε και να αποθηκεύσουμε το γέλιο μας. Το La Vache Qui Rit®, θα το «μετατρέψει» σε δωρεά προς την εμψυχωτική ομάδα «Αγγελοι της Χαράς», ώστε να ενισχύσει το έργο τους. Η δωρεά αυτή θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία, ειδικά προσαρμοσμένου οπτικοακουστικού υλικού, που μπορεί να προσφέρει γέλιο και χαρά ακόμα και από απόσταση. 

Οι «Αγγελοι της Χαράς», από το 2011, μέσα από την τέχνη και σύγχρονες ψυχοεκπαιδευτικές μεθόδους, επαναφέρουν τη χαρά και την ελπίδα σε παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή φιλοξενούνται σε ιδρύματα παιδικής προστασίας, σε ηλικιωμένους που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας και σε άτομα με αναπηρία. Ανοίγουν δηλαδή με τις δράσεις τους μια αγκαλιά γέλιου και χαράς γι’ αυτούς που την έχουν περισσότερη ανάγκη.

Γι’ αυτό, από σήμερα, τρώγοντας το La Vache Τυρί μας, γελάμε για καλό!

Απολαύστε την νέα ταινία στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=w5VYgfKL30o

https://www.facebook.com/LaVacheQuiRitGreece

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'