Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Cava Bostanistas / Οινοποιία Μπουτάρη: Κρασιά που μας κάνουν να αισιοδοξούμε

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γλυκιά απόλαυση χωρίς ενοχές υπάρχει;

της Κικής Τριανταφύλλη WikiYum Guilt Free, vegan γλυκά, Γλυφάδα, ζαχαροπλαστείο

(Protagon.Creative / Yum)
(Protagon.Creative / Yum)

Πρώτα τα βλέπεις στα social media και σου κάνουν εντύπωση γιατί είναι πολύ Ινσταγκραμικά. Μετά έρχεται στο σπίτι φίλη σου (με χίλιες δυο δυσανεξίες και fan της υγιεινής διατροφής) με κουτί στο χέρι από το «Yum Guilt Free».

«Μη μου πεις ότι τα έχεις δοκιμάσει κιόλας», της λέω για να πω μια εξυπνάδα  ξέροντας ότι δεν αγγίζει τα γλυκά, ενώ εγώ τρώω τα πάντα με χαρά μεγάλη. «Φυσικά», μου απαντάει με το φρύδι μισοσηκωμένο και χαμόγελο γλυκό. Με την ευκαιρία μαθαίνω εκείνη τη στιγμή ότι το «Yum Guilt Free» είναι η νέα τρέλα της Γλυφάδας, ένα ζαχαροπλαστείο, που έχει κάνει όλους όσους αγαπούν τα γλυκά να σκέφτονται σοβαρά, γιατί τελικά πρέπει να καταναλώνουν πολλή ζάχαρη, όταν υπάρχουν κάποια που παρασκευάζονται από αγνά υλικά χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Τάρτα με κρέμα λεμονιού
Τάρτα με κρέμα λεμονιού

Με το πρώτο κρατς τα χάνω. Το γλυκό μου έχει γεύση, υφή και αρώματα συναρπαστικά. Είναι γλυκό με τα όλα του, από αυτά που και μόνο που τα σκέφτεσαι γεμίζεις ενοχές. Εχει κάτι το οικείο. Σστον ουρανίσκο μου σκάνε γεύσεις και αρώματα φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών, και ταυτόχρονα μια λιπαρότητα εξωτική, που με παραξενεύει. Εκπληκτη θα μάθω αργότερα ότι οφείλεται στο γάλα καρύδας και στο βούτυρο κακάο και όχι σε ζωικό βούτυρο.

«Συνέχισε, άφοβα», με προτρέπει η φίλη μου με τις χίλιες δυο δυσανεξίες, που τελευταία έχει γίνει fan (όσο μπορεί) της raw διατροφής. Είναι γλυκά χωρίς κατεργασμένη ζάχαρη, χωρίς αβγά, χωρίς βούτυρο ή γάλα. Σε όσα είδη περιέχουν σκούρα σοκολάτα, η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι αυτή που φέρει μόνο η σοκολάτα, αναλογικά δηλαδή ελάχιστη ανά τεμάχιο. Για να επιτευχθεί η γλυκιά γεύση του κάθε είδους, χρησιμοποιούνται βασιλικοί χουρμάδες, αποξηραμένα σύκα και βερίκοκα, όπως επίσης μέλι και ζάχαρη καρύδας -και σφένδαμο σε περιπτώσεις vegan παραγγελιών.

Κούκις και κορμός σοκολάτας
Κούκις και κορμός σοκολάτας

Είναι δυνατόν; Ναι είναι, αφού η τεχνογνωσία είναι γνωστή εδώ και χρόνια στο εξωτερικό. Ταξιδεύοντας σε μέρη, στα οποία τα γλυκά αυτά είναι πολύ διαδεδομένα, η δημιουργός τους, Λίζα Βαβούρη, δοκίμασε, έψαξε, και έμαθε. Αρχικά καταπιάστηκε με μπάρες δημητριακών και γλυκά χωρίς ζάχαρη. Και στη συνέχεια πειραματίστηκε με συνταγές χωρίς γαλακτοκομικά και αβγά.

Η αρχή έγινε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και για αρκετό διάστημα έφτιαχνε τις υγιεινές λιχουδιές της αποκλειστικά για την οικογένειά της και για φίλους, περιμένοντας να μάθει τη γνώμη τους. Παράλληλα έφτιαξε στο Instagram τον λογαριασμό @yumguiltfree ανεβάζοντας φωτογραφίες από τις δημιουργίες της.

Στην διαδρομή συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μεγάλη μερίδα ανθρώπων με διάφορες διατροφικές δυσανεξίες και τα προϊόντα της άρχισαν να έχουν μεγάλη ζήτηση. Στη συνέχεια άρχισε να δέχεται παραγγελίες από μαγαζιά. Οι ποσότητες, όμως, ήταν τέτοιες που δεν μπορούσαν πλέον να εξυπηρετηθούν από ένα άτομο.

Τάρτα με φραμπουάζ
Τάρτα με φραμπουάζ

Πριν από ένα χρόνο δημιούργησε το δικό της εργαστήριο και κατάστημα στη Γλυφάδα, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τη ζήτηση, τόσο σε χονδρική όσο και σε λιανική, μάλιστα τα προϊόντα της πηγαίνουν σε περισσότερες από 10 πόλεις στην Ελλάδα. Όλες οι πρώτες ύλες, που χρησιμοποιεί, είναι εξαιρετικής ποιότητας και τα γλυκά της 100% χειροποίητα, που σημαίνει ότι ο απαιτούμενος χρόνος παραγωγής είναι μεγαλύτερος σε σχέση με ένα αυτοματοποιημένο εργαστήριο.

Οι πειραματισμοί της Λίζας Βαβούρη δεν σταματούν, αντίθετα εμπλουτίζονται συνεχώς οι κατηγορίες και τα είδη των προϊόντων, που προσφέρει. Μάλιστα ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες συνταγές της είναι από ιδέες που της έδωσαν οι ίδιοι πελάτες της, οι οποίοι ζητούσαν κάτι διαφορετικό.

Η Λίζα Βαβούρη πειραματίζεται συνεχώς και με ιδέες των πελατών της
Η Λίζα Βαβούρη πειραματίζεται συνεχώς και με ιδέες των πελατών της

Οι βιτρίνες του Yum Guilt Free είναι πολύ ελκυστικές, γεμάτες με απίθανες μπάρες δημητριακών, energy balls, καρεδάκια σοκολάτας σε διάφορες γεύσεις (όπως espresso, bounty με καρύδα, snicker, κλπ), τάρτες (σοκολάτα, λεμόνι, raspberry κλπ), donuts, brownies, mini semifreddos, παγωτά σε διάφορες γεύσεις, κορμούς σοκολάτας, τρουφάκια, βούτυρα ξηρών καρπών και πολλά άλλα νέα είδη, που εμφανίζονται συνεχώς.

Κατόπιν παραγγελίας, εξάλλου, η Λίζα ετοιμάζει επίσης τούρτες γενεθλίων, guilt-free γλυκάκια για events, βαφτίσεις, και customized γλυκά. (Τα θέλω όλα…)

Info: «Yum Guilt Free», Ξενοφώντος 40-Γλυφάδα, τηλ: 210-9613374

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες