Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κρεμώδης σούπα μανιταριών

Κώστα Κωβαίου Συνταγέςμανιταρόσουπα, κρεμώδης σούπα με μανιτάρια, κρασί

(photo: Κώστας Κωβαίος)
(photo: Κώστας Κωβαίος)

Μανιτάρια… Είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου υλικό στην κουζίνα, αν και δεν θέλω να τα ξεχωρίζω. Ατελείωτος ο αριθμός σε χρώματα, ποικιλίες, σχήματα και κάθε νέο είδος, που παίρνω στα χέρια μου, είναι μια νέα μαγειρική πρόκληση!

Η συγκεκριμένη σούπα, είναι ίσως η αγαπημένη μου και πάντα φτιάχνοντάς τη χαίρομαι γιατί ο κόσμος, που τη δοκιμάζει, την αγαπά και μου το δείχνει.

Εξάλλου, είναι ένας τρόπος να δοκιμάσουν μανιτάρι ακόμα και αυτοί που δεν τα τρώνε.

Δοκιμάστε την παρακάτω βασική συνταγή και αν θέλετε πειραματιστείτε με άγρια μανιτάρια ή αποξηραμένα, χρησιμοποιήστε τον ζωμό τους στην σούπα και θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και θα δώσει χαρά στο τραπέζι σας.

(photo: Κώστας Κωβαίος)
(photo: Κώστας Κωβαίος)

Μανιταρόσουπα

Υλικά

  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
  • 1 μανιτάρι πορτομπέλο κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 1/2 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 50 ml κρέμα γάλακτος ή 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λάδι τρούφας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το θυμάρι για 2-3’, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 3΄ περίπου.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε τη σούπα για περίπου 15 λεπτά  σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά. Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ να γίνει λεία και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει.

(photo: Κώστας Κωβαίος)
(photo: Κώστας Κωβαίος)

Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα.

Προαιρετικά, προσθέτουμε και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα Κώστα Κωβαίου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'