Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το ArGOODaki στηρίζει τον πανελλήνιο σύλλογο «Φροντίδα» 

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διπλή μους σοκολάτας με τρία υλικά

Θεόδωρου Σταμούλη Συνταγές

(photo: Άκης Ορφανίδης)
(photo: Άκης Ορφανίδης)

Αν,  πριν κάποια χρόνια, μου πρότειναν μια τέτοια συνταγή,  θα σκεφτόμουν ότι δεν είναι μους.  Είναι κάτι σαν ganache με σαντιγί ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Αλλάζουμε όμως  με τον καιρό. Η δική μου οπτική πια αναζητάει όλο και περισσότερο τα πράγματα στην κουζίνα να γίνονται πιο απλά.

Αυτή λοιπόν η παρασκευή είναι πολύ εύκολη και αναδεικνύει την ποιότητα των πρώτων υλών μας. Την έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία και σε εστιατόρια με όμορφα μενού καθώς και σε σπίτια. Αν έχεις πάρει τον αέρα,  δεν χρειάζεται να διαθέσεις πάνω από ένα εικοσάλεπτο και μάλλον στο διάστημα αυτό θα έχεις προλάβει να πλύνεις και τα μπολ σου…

Διπλή μους σοκολάτας με τρία υλικά

Υλικά

  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε σταγόνες ή τριμμένη με μαχαίρι ή στον τρίφτη
  • 100 γρ κουβερτούρα λευκής σοκολάτας σε σταγόνες ή τριμμένη με μαχαίρι ή στον τρίφτη
(photo: Άκης Ορφανίδης)
(photo: Άκης Ορφανίδης)

Παρασκεύη

Χτυπάμε με μίξερ ή στο χέρι με το φουέ 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει υφή κρέμας. Όχι όμως να γίνει σφιχτή. Σαν απλό γιαούρτι…

Ζεσταίνουμε σε μπρίκι τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάσει αλλά δεν αφήνουμε να βράσει.

Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα μισή-μισή σε δύο μπολ που έχουμε βάλει στο καθένα τη λευκή και τη μαύρη σοκολάτα.  Ανακατεύουμε κάθε μπολ μέχρι να διαλυθούν τελείως οι σοκολάτες.  Κατόπιν μοιράζουμε στα δύο μπολ την κρύα χτυπημένη κρέμα και με κυκλικές κινήσεις και σπάτουλα ανακατεύουμε καθεμία ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Τις μεταγγίζουμε σε διαφανές μπολ, κάτω τη μαύρη και πάνω τη λευκή, και  αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.  Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά ποτήρια όπως στη φωτογραφία.

(photo: Άκης Ορφανίδης)
(photo: Άκης Ορφανίδης)

Προαιρετικά

  • Γαρνίρουμε με παστέλι ή με τριμμένο μπισκότο.  Επίσης μπορούμε να παίξουμε με μικρά σου ή με μπισκοτάκια σαβαγιάρ.  Στις σοκολάτες μπορούμε να ρίξουμε αρώματα, όπως ξύσμα από πορτοκάλι, κάποιο κονιάκ, βανίλια και άλλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα Θεόδωρου Σταμούλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες