Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Δροσιστική Μαργαρίτα

της Μαρίλης Κουβαρά Συνταγέςμαργαρίτα, κοκτέιλ, τεκίλα

(photo:Shutterstock)
(photo:Shutterstock)

Καλοκαίρι, η ζέστη γίνεται όλο και πιο έντονη, και όλοι ψάχνουμε τρόπους για να δροσιστούμε.

Παραλίες, χαλαρές βόλτες το βραδάκι, ή κλιματισμός, και ανοιχτά παράθυρα στη δουλειά και το σπίτι, για όσους έχουν ξεμείνει στην πόλη.

Όπου και να βρίσκεστε, από το γραφείο και το σαλόνι σας, μέχρι τις εξοχές και τις θάλασσες, ένα είναι βέβαιο: σας χρειάζεται ένα παγωμένο κοκτέιλ, για να γιορτάσετε τον ερχομό της ωραιότερης εποχής του χρόνου και να ταξιδέψετε με τη γεύση σε χώρες μακρινές... Και συγκεκριμένα στο Μεξικό.

Κι όπως ήδη γνωρίζετε, Μεξικό και ποτό ίσον τεκίλα. Το λέει άλλωστε και το άσμα: «Τεκίλα, τεκίλα, στο Μεξικό»...

Όμως καλύτερα είναι να μην την πιείτε σκέτη, γιατί είναι πιθανό μετά από λίγο να θυμίζετε πρωταγωνιστή αμερικανικής σειράς που έχει πέσει επάνω στο μπαρ μεθυσμένος από τα πολλά σφηνάκια...

Η πρότασή μας είναι να φτιάξετε μια δροσιστική μαργαρίτα, και να είστε σίγουροι ότι θα γευτείτε το εξωτικό καλοκαίρι με την πρώτη γουλιά!

Μαργαρίτα

Υλικά

  • 1 μέρος τεκίλα
  • 1/2 μέρος triple sec
  • 1/2 μέρος χυμός lime
  • πάγος
  • lime και αλάτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά σ' ένα σέικερ.

Σερβίρισμα: Βρέχουμε τις άκρες των ποτηριών τρίβοντας μ' ένα κομμάτι lime και τα βουτάμε στο αλάτι, ώστε να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό στρώμα του στο στόμιο. Σερβίρουμε το κοκτέιλ παγωμένο και γαρνίρουμε με μια φέτα lime (προαιρετικά).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίλης Κουβαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'