Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι και παντζάρι

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςγεμιστά, πιπεριές γεμιστές, παντζάρια, πιπεριές Φλωρίνης

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Το καλοκαίρι μπαίνει και βγαίνει αυτές τις μέρες, παίζει κρυφτούλι με τα ευαίσθητα νεύρα της πρώτης μετα-κορονοϊόν εποχής.

Η φύση από την άλλη μεριά δεν συμμερίζεται τα δράματα των θνητών και πορεύεται στον δρόμο της ακάθεκτη.

Έτσι όταν έφτασα σήμερα το πρωί στη μικρή φάρμα της Ανατολικής Αττικής όπου ψωνίζω ζαρζαβατικά, βρήκα υπέροχες πράσινες πιπεριές, παντζάρια, και πράσινα μυρωδικά που σπάγανε τη μύτη.

Επειδή μου αρέσουν πολύ τα παντζάρια, και έχουν και πολλές ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό, σχεδόν στα πάντα, η ιδέα γεννήθηκε αυθόρμητα αλλά και φυσιολογικά.

Θα κάνω  γεμιστές πιπεριές με παντζάρι.

Πράσινες πιπεριές γεμιστές με ρύζι, παντζάρι και κόκκινη πιπεριά

Τα υλικά

  • 6 πράσινες τροφαντές πιπεριές
  • 6 φλυτζάνια ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
  • 2 φλυτζάνια τριμμένα παντζάρια (στον χοντρό τρίφτη)
  • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
  • ½ φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλυτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ φλυτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
  • ½ φλυτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κουταλάκι τσαγιού μπούκοβο
  • 3 κουταλάκια τσαγιού χοντρό αλάτι
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 6 μέτριες πατάτες με τη φλούδα, κομμένες σε μικρά κομμάτια

Παρασκευή

Η παρασκευή της γέμισης είναι απλή, αλλά χρειάζεται προσοχή.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Στην αρχή τσιγαρίζω τα κρεμμύδια με το σκόρδο έως ότι το κρεμμύδι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Μετά προσθέτω το τριμμένο παντζάρι και ανακατεύω καλά.

Το μυστικό εδώ είναι ότι το παντζάρι δεν το μαγειρεύω πριν το βάλω στο μείγμα της γέμισης.

Καθαρίζω τα φλούδια του βολβού και μετά τον περνάω από τον χοντρό τρίφτη.

Αφού αναμιχθεί καλά το παντζάρι, προσθέτω όλα τα άλλα υλικά στο μείγμα και αφήνω να κρυώσει λίγο.

Γεμίζω τις πιπεριές, προσθέτω τις πατάτες στο ταψί και ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Σερβίρισμα: Αν μπορείτε να συγκρατηθείτε, οι ψημμένες πιπεριές πρέπει να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά  πριν τις σερβίρετε.

Εγώ δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ και επέπεσα.

Τι πίνουμε: Το πιάτο πάει και με δροσερή μπίρα και με άσπρο κρασί, π.χ. μια μαλαγουζιά ή ένα ροζέ.

Είναι κατά την άποψη μου το πιο νόστιμο γεμιστό πιάτο, που βέβαια μπορείτε να  φέρετε στα μέτρα σας σε ό,τι αφορά τις αναλογίες των υλικών.

Καλή όρεξη! Καλό καλοκαίρι!

 *Έγραψεν ο  Νικόλαος Μεσαρίτης στη Κωνσταντινούπολη, την 6η Ιουνίου 2020.

Ο Νίκος Μορόπουλος διατηρεί το blog Panathinaeos

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'