Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η οινική agenda του «Gigifioggos»

WikiΟινικές Τετάρτες, Wine Party, κτήμα Οινογένεσις, Περιστέρι, bar Gigifioggos

Ο «Gigifioggos» καθιερώνει τις Wine Wednesdays και κάθε μήνα μας προσκαλεί σε θεματικές δοκιμές εντυπωσιακών, σπάνιων, εμβληματικών και ιδιαίτερων κρασιών

Ο έμπειρος head sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος επιλέγει κάθε φορά δυο ετικέτες με σημείο αναφοράς την καταγωγή τους, την ποικιλία τους, την παλαίωση τους, τον παραγωγό τους, την χρονιά τους, το χρώμα τους ακόμα και τον χαρακτήρα τους ή την διαδικασία παραγωγής τους και η δημιουργική μαγείρισσα Αριστέα Βλάχου παντρεύει κάθε κρασί με το ιδανικό του γευστικό ταίρι. Η έκπληξη είναι ότι μπορούμε να απολαύσουμε τα κρασιά και τα συνοδευτικά τους σε ειδική, προνομιακή τιμή σχεδιασμένη για τις Οινικές Τετάρτες.

Στο πρόγραμμα για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου είναι η ανακάλυψη της πληθωρικής ποικιλίας Gewurztraminer. Τα δυο κρασιά που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε είναι η κλασική Μελισσόπετρα του κτήματος Τσέλεπου και η διάσημη ετικέτα του Gustave Lorentz. Μια ελληνική εκδοχή και μια αλσατική θα φλερτάρουν με τον ουρανίσκο μας και θα διεκδικήσουν την πρωτιά της προτίμησης μας.

Μια εβδομάδα μετά, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, θα κάνουμε ένα ταξίδι μέχρι τις ΗΠΑ και την οινική Καλιφόρνια για να γνωρίσουμε ένα από τα σημαντικότερα οινοποιεία του Νέου κόσμου της οικογένειας Hess. Οι ετικέτες που έχουμε επιλέξει είναι το λαμπερό, τραγανό, δροσερό και πλούσιο Chardonnay και το φρουτώδες, σπάνιο και πικάντικο Zinfandel.

H αποκορύφωση γίνεται την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου με ένα δυνατό Wine Party, από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Gigifioggos. Αυτή την φορά υποδέχεται το εντυπωσιακό  κτήμα Οινογένεσις, που βρίσκεται ανάμεσα στο Δοξάτο και την Ανδριανή. Ο οινολόγος Μπάκης Τσάλκος και ο γιος του Αλέξανδρος Τσάλκος έχουν δημιουργήσει κρασιά που εκτός από τα βραβεία που έχουν συγκεντρώσει, έχουν δημιουργήσει την δική τους ποιοτική κατηγορία στην οινική αγορά.

Για το party έχουμε επιλέξει τα κατάλληλα κρασιά, ένα λευκό και ένα ροζέ, που είναι όλο σκέρτσο και νάζι. Το λευκό Σκέρτσο προέρχεται από το παιχνιδιάρικο μοσχάτο Αλεξανδρίας και μας πλημμυρίζει με αρώματα εξωτικών φρούτων, λουίζας και γιασεμιού και το ελκυστικό ροζέ Σκέρτσο συνδυάζει τις ποικιλίες Grenache rouge και merlot και ευωδιάζει φράουλα, καραμέλα και κόκκινα λουλούδια. Όποιο και αν διαλέξετε σε ποτήρι ή φιάλη το δεύτερο θα σας το προσφέρουμε εμείς.

Έκπληξη της βραδιάς θα είναι δυο εκπληκτικά wine cocktails, το Mediterraneo από το λευκό κρασί και την μαστίχα Skinos και το Pink Scent από το ροζέ και το βερμούτ Ottos.

Εννοείται πως όλα τα οινικά events εμπλουτίζονται από τις γευστικές δημιουργίες της Αριστέας και από τις πάντα εξαιρετικές μουσικές επιλογές του dj team του «Gigifioggos»

Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθούν πολλές ακόμα οινικές εκδηλώσεις. Μέσα στο Νοέμβριο θα έχουμε τις επόμενες οινικές Τετάρτες και το άνοιγμα των πρώτων κρασιών του χρόνου, τα δημοφιλή Beaujolais.

Info

  • Bar «Gigifioggos», Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι     
  • Τηλ κρατήσεων: 6977-655507

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'