Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κόψτε το άγχος με το… μαχαίρι του φαγητού!

WikiFytro, Σπαγγέτι Fytro Silueta, αρωματικά, βότανα, σοκολάτα, Καστανή ζάχαρη Fytro, Μαύρη ζάχαρη Fytro

photo:Shutterstock
photo:Shutterstock

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που, όπως δείχνουν και αρκετές έρευνες, ευνοεί και ενισχύει το άγχος. Το απότομο τέλος της καλοκαιρινής χαλάρωσης, από τη μια πλευρά και οι εκκρεμότητες της «νέας» χρονιάς από την άλλη αλλά και η μακρινή προοπτική των επόμενων διακοπών, κάνουν πάρα πολλούς ανθρώπους να νιώθουν πολύ μεγαλύτερη ψυχολογική πίεση από αυτήν που θα ήθελαν.

Αν ανήκετε λοιπόν σ’ αυτή την κατηγορία και αναζητάτε κάποιες φυσικές αγχολυτικές μεθόδους, σκεφτείτε… γαστρονομικά, όπως σκέφτεται και προτείνει η Fytro, και ξεκινήστε από το τραπέζι του φαγητού! Γιατί, όσο παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν τροφές που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και καλό είναι να μην τις παραβλέπετε.

Δείτε πώς:

•             Τα μακαρόνια της χαράς! Τα ζυμαρικά, όπως και γενικά όλοι οι υδατάνθρακες, βοηθούν στη σύνθεση της σεροτονίνης, της ορμόνης που ανεβάζει τη διάθεση. Για να τα απολαμβάνετε, δε, χωρίς περιττές ενοχές, χρησιμοποιήστε το Σπαγγέτι Fytro Silueta με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σε συνδυασμό με μια αρωματική σάλτσα ντομάτας και λίγο τριμμένο τυρί.

•             Άρωμα αντί-στρες! Γενικά, το έντονο άρωμα μυρωδικών στο φαγητό, όπως ο βασιλικός, η δάφνη, η ρίγανη, ο δυόσμος και το δεντρολίβανο, έχει την ιδιότητα να ηρεμεί τις αισθήσεις, διώχνοντας το άγχος και τη μελαγχολία.

•             Μη φοβάστε τη (λίγη) σοκολάτα! Μια μικρή ποσότητα σοκολάτας μπορεί να λειτουργήσει σαν μια μικρή δόση ευφορίας σε δύσκολες στιγμές. H σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, σελήνιο και μαγνήσιο που είναι και αυτές «αντίδοτο» στο στρες. Βάλτε λοιπόν μικρές δόσεις σοκολάτας στην καθημερινότητά σας με τα Crunchy muesli με σοκολάτα ή τα Ρυζογκοφρετάκια με σοκολάτα γάλακτος της Fytro

•             Ο… διαλογισμός των ξηρών καρπών! Οι αγαπημένες αυτές υπερτροφές είναι πλούσιες σε μαγνήσιο που ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Να προτιμάτε όμως ξηρούς καρπούς χωρίς πρόσθετο αλάτι.

•             Ξε-ξορκίστε τη ζάχαρη! Λίγη ζάχαρη, κατά προτίμηση Καστανή ή Μαύρη ζάχαρη Fytro, μειώνει το άγχος, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωση.

Για ακόμη λιγότερο άγχος μπείτε σήμερα κιόλας στο νέο site της Fytro www.fytro.com.gr και θα ανακαλύψετε ιδέες και προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να χαμογελάτε καθημερινά!

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'