Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Καλοκαιρινή πανδαισία: Γεμιστά με κιμά

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Επέτειος: 10 χρόνια Sympossio Greek Gourmet Touring

της Κικής Τριανταφύλλη WikiΕπέτειος, 10 χρόνια, Sympossio Greek Gourmet Touring, Zonars, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Ομιλος Aldemar Resorts, Ομιλος Πανά

To Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε τα 10 χρόνια του στο Zonars με μια επετειακή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν συντελεστές, φίλοι και υποστηρικτές του

Το κοκτέιλ «Sappho’s Elixir» με άρωμα μαστίχας και ελαιόλαδο (photos: Sympossio.gr)
Το κοκτέιλ «Sappho’s Elixir» με άρωμα μαστίχας και ελαιόλαδο (photos: Sympossio.gr)

Καθώς οι καλεσμένοι του Sympossio Greek Gourmet Touring άρχισαν να φθάνουν στο Zonars, στην υποδοχή τούς περίμενε ένα εξαιρετικό κοκτέιλ φτιαγμένο αποκλειστικά με αρώματα Ελλάδας, ακριβώς όπως θα έπρεπε άλλωστε για την γιορτή των δέκα χρόνων ενός θεσμού που κατάφερε να ενώσει θεσμικά όργανα, φορείς και Έλληνες επιχειρηματίες με κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Αφιερωμένη στο «Λάδι και Κρασί», η φετινή 10η επέτειος είναι μία σπονδή με τα κορυφαία προϊόντα μας στο όνομα της απλής, ποιοτικής και αυθεντικής Ελλάδας.

Ετσι λοιπόν το «Sappho’s Elixir», το κοκτέιλ της βραδιάς με την υπογραφή της Μυρσίνης Σπανέλη, bar chef του Zonar’s, ήταν φτιαγμένο με Metaxa 12 Stars, απόσταγμα μαστίχας, φρέσκο χυμό λεμονιού, ένα «σπιτικό» σιρόπι με αλάτι και κανέλα και σταγόνες ελαιόλαδου, όλα υπέροχα ελληνικά συστατικά με διακριτή την παρουσία τους, σε έναν θαυμάσιο συνδυασμό.

Ο εμπνευστής του Sympossio Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (δεύτερος από δεξιά) με συνεργάτες του
Ο εμπνευστής του Sympossio Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (δεύτερος από δεξιά) με συνεργάτες του

Την τελετή έναρξης του φετινού προγράμματος προβολής της Ελλάδας σήμανε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts και εμπνευστής του θεσμού, που εδώ και μια δεκαετία ταξιδεύει την ελληνική γαστρονομία από το ένα άκρο του πλανήτη στο άλλο: «10 χρόνια είναι πολλά για την ιδιωτική πρωτοβουλία που ενώνει επιχειρήσεις, φορείς, περιφέρειες και παραγωγούς στο μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει η ελληνική γαστρονομία στον κόσμο. Είναι όμως λίγα για τις αυτονόητες συνέργειες και τα οφέλη της πληθωρικής και πάντα σε ρόλο πρωταγωνιστή οικονομίας της φιλοξενίας. Είμαι περήφανος και ευγνώμων για όλους τους συντελεστές της», είπε ο κύριος Αγγελόπουλος ευχαριστώντας στη συνέχεια τους συνεργάτες του και όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη συνέργεια.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Ομιλο Aldemar Resorts και τον Ομιλο Πανά, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Γκαγκάκη και το παρών έδωσε πλήθος κόσμου από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων, δημοσιογράφοι και food bloggers.

«Το Sympossio είναι όλα όσα περιγράφουν την Ελλάδα που αγαπάμε. Ποιοτική, αυθεντική, μεσογειακή μα πάνω από όλα μοναδική μέσα στην απλότητά της. H συνεργασία με Έλληνες επαγγελματίες, η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού είναι κάποιοι από τους λόγους που αγκαλιάζουμε το Sympossio, αφού είναι αξίες και ιδανικά που πρεσβεύουμε κι εμείς στον Όμιλο Πανά», δήλωσε στη συνέχεια, ο Χρύσανθος Πανάς, ιδιοκτήτης του Zonars και οικοδεσπότης της εκδήλωσης.

Σούπα μαύρης ελιάς με κροστίνι και κρέμα φέτας
Σούπα μαύρης ελιάς με κροστίνι και κρέμα φέτας

Το Sympossio χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Τζιάλλας, τονίζοντας ότι «αποτελεί μία σημαντική συνεργική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως άξιος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας και φιλοξενίας στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν διαχρονικά το Sympossio και είναι χαρά μας που το βλέπουμε φέτος να κλείνει τα 10 χρόνια μιας επιτυχούς πορείας με στόχο την προβολή της Ελλάδας. Στο Υπουργείο Τουρισμού εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες για τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση των αυθεντικών ελληνικών εμπειριών, τη δημιουργία νέων, ποιοτικών υποδομών φιλοξενίας και την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός».

Ακόμη, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Περιφερειών Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ότι: «Ως Περιφέρεια Κρήτης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην πιστοποίηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Στόχος μας, να συνδέσουμε τον κόπο, το μεράκι, το φιλότιμο των ντόπιων παραγωγών με τον τουρισμό και την παγκόσμια αγορά. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και το Sympossio που αποτελεί το μοναδικό ταξίδι εικόνων, γεύσεων, αρωμάτων και αναμνήσεων που αναδεικνύει τη σύγχρονη ταυτότητα της Κρητικής κουζίνας, μαγεύει εκατοντάδες Ευρωπαίους και καθιστά την Κρήτη έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον κ. Αγγελόπουλο και στους συντελεστές του Sympossio για την εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησαν στηρίζοντας την ελληνική αλλά και την κρητική διατροφή».

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην γιορτή για τη 10η επέτειο του Sympossio Greek Gourmet Touring
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην γιορτή για τη 10η επέτειο του Sympossio Greek Gourmet Touring

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο οποίος τόνισε ότι: «Το Sympossio Greek Gourmet Touring είναι ένας καταξιωμένος γαστρονομικός θεσμός που συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, ανάδειξη και προβολή των προϊόντων μας καθώς και στην προώθηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Ένα καραβάνι γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων. Το φετινό 10ο επετειακό Sympossio Greek Gourmet Touring που είναι αφιερωμένο σε δύο κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης, το κρασί και το λάδι, τα οποία αποτελούν συστατικά στοιχεία της περίφημης μεσογειακής κουζίνας, καταδεικνύει την αξία της ομαδικής δουλειάς, το μεράκι, την φαντασία και τη δημιουργικότητα των συντελεστών αυτού του μοναδικού εγχειρήματος. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη πορεία του, αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα».

Ηχηρό ήταν, εξάλλου, και το μήνυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου έδωσε τα συγχαρητήριά της στον Όμιλο Aldemar Resorts και στον εμπνευστή του Sympossio, Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, «με τον οποίο έχουμε μια συνεχή συνεργασία», όπως είπε τονίζοντας στη συνέχεια ότι: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης του τοπικού πολιτισμού, της κουλτούρας και της γαστρονομίας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι παρούσα στην ανάδειξη σημαντικών προϊόντων και πρωταγωνιστεί στην προώθηση του λαδιού και του κρασιού, δύο προϊόντων για τα οποία η Πελοπόννησος φημίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Πετιμεζόπιτα με ζελέ πορτοκάλι, παγωτό βανίλια και ελαιόλαδο
Πετιμεζόπιτα με ζελέ πορτοκάλι, παγωτό βανίλια και ελαιόλαδο

Μετά το πέρας των ομιλιών, και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον πιανίστα Στέφανο Κόκκαλη, οι καλεσμένοι γεύτηκαν τα πιάτα (δείτε εδώ τις συνταγές), που συνοδεύουν το Sympossio στο φετινό ταξίδι του στις μεγάλες πόλεις του κόσμου και φέρουν την υπογραφή των σεφ του Ομίλου Aldemar Resorts.

Η αρχή έγινε με μια σούπα μαύρης ελιάς κροστίνι και κρέμα φέτας, ακολούθησαν ένα ορεκτικό με φάβα και χταπόδι, σαλάτα με πλιγούρι και ρόδι, φιλέτο λαβράκι τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο πάνω σε μαυρομάτικα φασόλια και τέλος πετιμεζόπιτα με ζελέ πορτοκαλιού και παγωτό βανίλια αρωματισμένο με σταγόνες έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Τα εμπνευσμένα πιάτα συνοδεύονται με κρασιά από το παραδεισένιο Κτήμα Χαριτάτου στα Μονοπολάτα λίγο έξω από το Ληξούρι της  Κεφαλλονιάς που είναι φέτος χορηγός του Sympossio.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'