Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γιορτινό τραπέζι: Κρέπες με σουφλέ τυριών

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το κοτόπουλο θέλει... τη μπίρα του και το θυμάρι του

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςκοτόπουλο, πουλερικά, συνταγές για σάλτσα με κοτόπουλο, κοτόπουλο για δείπνο, θυμάρι

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το Σαββατόβραδο δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω από το να γράψω στο blog μου. Ξεμείναμε στο σπίτι βλέπετε, μετά από μια σκυταλοδρομία που κάνουμε από την αρχή της εβδομάδας με την καινούρια ίωση που έχει εισχωρήσει στους κόλπους της οικογενείας!

Έτσι λοιπόν όλα τα πλάνα που είχαμε για σήμερα αναβλήθηκαν επ αόριστον. Ετσι, βρήκα λίγο χρόνο για να γράψω την καινούρια μου συνταγή. Μια συνταγή ολίγον «κλεμμένη» και ολίγον παραποιημένη.

Ένα βράδυ που είχα στερέψει από ιδέες για το τι φαγητό να φτιάξω και μη έχοντας τίποτα άλλο στο ψυγείο παρά μόνο φιλέτα κοτόπουλου και μανιτάρια μπήκα στο blog της Ερμιόνης να ψαχουλέψω μήπως βρω κάτι εύκολο. Γιατί η Ερμιόνη ποτέ δεν σε απογοητεύει! Έπεσα πάνω στο κοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον.

Το πήρα, το παραποίησα ελαφρώς, ζήτησα την άδειά της και σας το παρουσιάζω με τον δικό μου τρόπο. Είναι περιττό βέβαια να πω ότι έγινε ένα λουκούμι. Φυσικά και είναι περιττό! Διαφορετικά δεν θα είχα τα μούτρα να το αναρτήσω και να σας το προτείνω

Τη πρωτότυπη συνταγή θα τη βρείτε εδώ.

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Κοτόπουλο με μπίρα και θυμάρι

Υλικά

  •  3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο περίπου 850 γραμμάρια
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο multi
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο με την πρέσα του σκόρδου
  • 1 κουτί μπίρας 330 ml
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 μεγάλο κουτί φρέσκα μανιτάρια champignon περίπου 400-500 γραμμάρια
  • 2 κουταλάκια γλυκού κοφτά θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  •  1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε σε κατσαρόλα να κάψει το λάδι και σοτάρουμε σε αυτό το κοτόπουλό μας να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγο (περίπου για 1 λεπτό).

Εντωμεταξύ κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση αν είναι μικρά ή στα 4 αν είναι πολύ μεγάλα. Προσέχουμε να είναι περίπου όσο και το μέγεθος που έχουμε κόψει το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο καθώς επίσης και το κάρυ, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Σβήνουμε το φαγητό με την μπίρα προσέχοντας να την ρίχνουμε λίγη – λίγη και όχι μονομιάς γιατί φουσκώνει.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά και το κοτόπουλο να μαλακώσει πολύ. Περίπου 30-45 λεπτά, ανάλογα με την κουζίνα και την ένταση της θερμοκρασίας.

Στη συνέχεια διαλύουμε σε 1/3 του φλιτζανιού κρύο νερό το κόρν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το γάλα εβαπορέ και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία βράση. Σβήνουμε την ηλεκτρική κουζίνα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Πρέπει να υπάρχει αρκετή σάλτσα στην κατσαρόλα και να μην είναι στεγνό το κοτόπουλο 

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες