Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το Kinsterna καλωσορίζει τον βραβευμένο Chef Δημήτρη Δημητριάδη

WikiKinsterna Hotel, Μονεμβασιά, σεφ, Δημήτρης Δημητριάδης, Pre Xmas Dinner Party

Η Kinsterna ετοιμάζεται για το 1ο Pre Xmas Dinner Party 1η Δεκεμβρίου (photo: V. Paterakis)
Η Kinsterna ετοιμάζεται για το 1ο Pre Xmas Dinner Party 1η Δεκεμβρίου (photo: V. Paterakis)

Το Kinsterna Hotel είναι, χωρίς καμία υπερβολή, ένα μυθικό ξενοδοχείο που υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία διαμονής σε ένα πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης. Στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου μόλις 7 χλμ νοτιοδυτικά της Μονεμβασιάς, το Kinsterna στεγάζεται σε ένα βυζαντινό αρχοντικό κτισμένο στην άκρη του κτήματος «Ιμπραήμ Μπέη», το οποίο αποκαταστάθηκε με απόλυτο σεβασμό στην μεγάλη του ιστορία του για να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κατάλυμα με παγκόσμιες διακρίσεις.

Μαγικό ηλιοβασίλεμα στην Kinsterna
Μαγικό ηλιοβασίλεμα στην Kinsterna

Στο εύφορο κτήμα, έκτασης 70 στρεμμάτων, υπάρχουν αιωνόβιες ελιές, κυρίως από την ποικιλία «Αθηνολιά», ένας παλιός πορτοκαλεώνας που παράγει τα φημισμένα πορτοκάλια της Μονεμβασιάς, και άλλα εσπεριδοειδή και οπωροφόρα δέντρα που βρίσκονταν εκεί από τις αρχές του 19ου αιώνα, επιβλητικά κυπαρίσσια, αιωνόβιοι ευκάλυπτοι αλλά και περιβόλια με κηπευτικά, καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά και βότανα. Ακόμη απέναντι από το αρχοντικό, υπάρχει ένας ιδιόκτητος αμπελώνας 20 στρεμμάτων, με τις ποικιλίες Κυδωνίτσα, Ασύρτικο, Αγιωργίτικο και κυρίως Μονεμβασιά, από τις οποίες προέρχονται τα κρασιά του ξενοδοχείου.

Έχοντας αναβιώσει όλες τις παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως ο τρύγος των αμπελιών, η παραγωγή ελαιολάδου, η παρασκευή σαπουνιού, η απόσταξη τσίπουρου, το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού, που για πολλές γενιές ήταν οι βασικές γεωργικές λειτουργίες του κτήματος, οι ιδιοκτήτες έχουν αναδημιουργήσει το τέλειο μοντέλο αειφορίας, αφού απώτερος στόχος του Kinsterna είναι να γίνει όσο είναι εφικτό μια αυτόνομη και ανεξάρτητη κοινότητα, όπως ήταν και αιώνες πριν.

O chef του Artisanal Δημήτρης Δημητριάδης
O chef του Artisanal Δημήτρης Δημητριάδης

Παράλληλα, το Kinsterna διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες ιστορικού, πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα, που είναι στενά συνδεδεμένες με το κτήμα του και ειδικά σχεδιασμένες για τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή και την ιστορία του αρχοντικού.

Και φέτος το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018, το ξενοδοχείο διοργανώνει το 1ο Pre X-MAS Dinner Party καλωσορίζοντας τον βραβευμένο με «Χρυσό Σκούφο» Δημήτρη Δημητριάδη, έναν έμπειρο Chef με θητεία σε βραβευμένα εστιατόρια όπως η «Hytra» αλλά και το εμβληματικό «Noma» της Δανίας, ο οποίος υπογράφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μενού του bar-restaurant, «Artisanal», στην Κηφισιά και στη Μύκονο.

"φέτα σε αλουμινόχαρτο"
"φέτα σε αλουμινόχαρτο"

Ειδικά για αυτή τη βραδιά, ο Δημήτρης Δημητριάδης έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό και άκρως ελληνικό μενού που θα παρουσιάσει σε συνεργασία με τον Chef του Kinsterna Hotel και την ομάδα του. Το μενού ακολουθεί την εποχικότητα και στηρίζεται σε επιλεγμένα τοπικά προϊόντα, στοιχεία που εναρμονίζονται απόλυτα με τη φιλοσοφία του Kinsterna Hotel, ενώ το Pre X-MAS concept, δημιουργεί μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα & την Πρωτοχρονιά.

Το event θα ξεκινήσει με signature cocktails και ιδιαίτερες γεύσεις καλωσορίσματος, όπως καπουτσίνο μανιταριών, ραβιόλι ρέβας με καβούρι Μάνης και καπνιστό χέλι με σύγκλινο Μονεμβασιάς, και θα συνεχιστεί με το κυρίως μενού του δείπνου που θα περιλαμβάνει την εντυπωσιακή «φέτα στο αλουμινόχαρτο», ντολμάδες με μαρούλι της θάλασσας, γαρίδες και χτένια, μπαρμπούνι Μονεμβασιάς με κολοκύθα από το μποστάνι μας, ντόπια σπάλα προβατίνας braisé, αλλά και την παραδοσιακή καρυδόπιτα σε μια σύγχρονη εκδοχή.

Ραβιόλι ρέβας με καβούρι Μάνης
Ραβιόλι ρέβας με καβούρι Μάνης

Κατά τη διάρκεια του 1ου Pre X-MAS Dinner Party, η ζωντανή μουσική, το λαμπερό photo booth με εορταστικά props, αλλά και ένα happening με δώρα για όλους τους καλεσμένους, τονώνουν την ατμόσφαιρα και ενισχύουν την εορταστική διάθεση!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο Pre X-MAS Dinner Party σε συνδυασμό με διαμονή στο Kinsterna Hotel, παρακαλείσθε να αποστείλετε email στο info@kinsternahotel.gr ή να επισκεφθείτε το www.kinsternahotel.gr

Μενού

Welcome flavors

  • Καπουτσίνο µανιταριών / αφρόγαλα µε τραγανό χαρούπι
  • Ραβιόλι ρέβας / καβούρι Μάνης
  • Καπνιστό χέλι / ρύζι / σταµναγκάθι / σύγκλινο Μονεµβασιάς

Main Menu

  • "Φέτα στο αλουµινόχαρτο"
  • Ντολµάδες µε µαρούλι της θάλασσας / γαρίδες / χτένια / αυγολέµονο
  • Μπαρµπούνι / σαλάτα κίτρινης κολοκύθας / µέντα / κύµινο / πιπεριά Φλωρίνης
  • Σπάλα προβατίνας braise / µπάρα µελιτζάνας µε ξινό τραχανά / κρέµα λιαστής ντοµάτας
  • Καρυδόπιτα / αχλάδι / άνθος κανέλας / παγωτό βανίλια

Info

Το πολυτελές ξενοδοχείο Kinsterna κοντά στην Μονεμβασιά
Το πολυτελές ξενοδοχείο Kinsterna κοντά στην Μονεμβασιά
Θέα στο βράχο της Μονεμβασιάς από μπαλκόνι του Kinsterna
Θέα στο βράχο της Μονεμβασιάς από μπαλκόνι του Kinsterna

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'