Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Στο Carnicero φυσάει αεράκι γαλλικό

WikiCarnicero, Ηλίας Σκουλάς, ντελικατέσεν κρέατος

Ο σεφ Ηλίας Σκουλάς στο Carnicero [photo: Κική Τριανταφύλλη]
Ο σεφ Ηλίας Σκουλάς στο Carnicero [photo: Κική Τριανταφύλλη]

Οσοι πέρασαν το βραδάκι της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου από τη Δ. Βασιλείου στο Νέο Ψυχικό αναπόφευκτα σταμάτησαν στο νούμερο 18 αφού μια πολύ ελκυστική μυρωδιά αναδυόταν από την ψησταριά που ήταν στημένη μπροστά από το Carnicero.

Στη σχάρα ψήνονταν μπιφτέκια και λουκάνικα, ο σεφ Ηλίας Σκουλάς μπαινόβγαινε, έξω για να ελέγχει το ψήσιμο και μέσα για να ετοιμάζει μπουκιές με ταρτάρ. Σε ένα μεγάλο τραπέζι στο κέντρο του μαγαζιού πιατέλες με ποθητά αλλαντικά και τυριά αλλά και τα εκλεκτά κρασιά του Κτήματος Άλφα από το Αμύνταιο περίμεναν τους καλεσμένους.

Με τη βραδιά αυτή το premium meat & delikatessen Carnicero εγκαινίασε τη συνεργασία του με τον Ηλία Σκουλά για την δημιουργία μιας σειράς εδεσμάτων.

Η αρχή έγινε με τρία εκλεκτά προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει αποκλειστικά στα δύο Carnicero της Κηφισιάς και του Ψυχικού: Μπιφτέκι της γαλλικής εξοχής με τρούφα και μουστάρδα Dijon, που το δοκιμάσαμε περιχυμένο με sauce Gribiche την περίφημη μαγιονέζα του Πολ Εσκοφιέ με ψιλοκομμένες πίκλες κάπαρη και βραστό αβγό, χειροποίητα λουκάνικα από μαύρο χοίρο, foie gras και μανταρίνι Χίου, τέλειο με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, αλλά και ένα φρεσκοκομμένο ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο Charolais με σάλτσα σαμπάνιας που προσφέρεται μέσα σε βάζο και είναι ιδανικό με ψιλοκομμένο φρέσκο αχλάδι, όπως προτείνει ο σεφ.

[photo: Κική Τριανταφύλλη]
[photo: Κική Τριανταφύλλη]

Εδώ και δύο χρόνια το Carnicero (κρεοπωλείο στα ισπανικά) εισάγει και διαθέτει στα δύο καταστήματά του κρέατα υψηλής ποιότητας από όλο τον κόσμο σε επιλεγμένες κοπές που ικανοποιούν τα πιο απαιτητικά γούστα. Τα δύο εξειδικευμένα ντελικατέσεν του κρέατος, προσφέρουν επίσης παραδοσιακές παρασκευές από ελληνικά κρέατα, όπως ρολά, εξοχικά, σουβλάκια, γύρο, αλλά και διεθνείς γεύσεις όπως paupiettes, meat cakes, κοτολέτες πανέ, black angus burgers και πολλά άλλα.

Και φυσικά, το έμπειρο προσωπικό τους είναι πάντα διαθέσιμο για να δώσει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο μαγειρέματος και ψησίματος του κάθε κρέατος ή εδέσματος. Ακόμη, διαθέτουν μοναδικά αλλαντικά από την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και σάλτσες, μαρινάδες, αρωματικές μουστάρδες και chutneys, ξύδια, και ό,τι άλλο μπορεί να προσθέτει αξία στο φαγητό μας.

Εκτός, όμως από τα κρέατα και τα αλλαντικά τα Carnicero διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα τυριών με αποκλειστικότητα στα pecorino της γνωστής οικογένειας τυροκόμων Busti από την Τοσκάνη και τα διάσημα παραδοσιακά τυριά του οίκου Luigi Guffanti, που ιδρύθηκε το 1876, στην Αρόνα της Βόρειας Ιταλίας κοντά στη λίμνη Ματζόρε.

[photo: Κική Τριανταφύλλη]
[photo: Κική Τριανταφύλλη]

Τέλος, διαθέτουν ενημερωμένη κάβα με ελληνικά κρασιά και ελληνικές φρέσκιες μπύρες.  

Όμως όλα αυτά δεν είναι παρά προϊόντα που πλαισιώνουν (με μεγάλη επιτυχία) τα διάφορα είδη κρεάτων και φρέσκα παρασκευάσματα που διατίθενται έτοιμα για ψήσιμο στο σπίτι.  Γιατί στην ουσία το Carnicero είναι ένα καθαρόαιμο πλην όμως εκλεπτυσμένο κρεοπωλείο.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'