Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Τα γιουβαρλάκια των τριών τετάρτων

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πες λαϊμτσέλο κι έγινε

Μαρίλη Κουβαρά Μαγειρικές ιστορίεςλικέρ, λάιμ, λαϊμτσέλο, παστά λεμόνια, μανταρίνι

[photo: Μαρίλη Κουβαρά]
[photo: Μαρίλη Κουβαρά]

Καλοκαίρι στην Ιθάκη, το πιο viral νησί για φέτος, στο πατρικό μου, ένα παραδοσιακό σπίτι που σε πάει σε μια άλλη εποχή…

Από το γραμμόφωνο με τους υπέροχους δίσκους με τανγκό και ευρωπαϊκά τραγούδια, που ακούγονταν τότε (και τώρα) στα Επτάνησα, αφού όπως λένε όσοι είναι από κει «εδώ είναι Ευρώπη…», στο ραδιόφωνο του ’40 και στη συνέχεια στο τρανζίστορ της Singer…

 Βρίσκομαι σ’ ένα μουσείο του 20ου αιώνα και τόσα χρόνια δεν το έχω καταλάβει!  Εξερευνώντας τα διάφορα αντικείμενα, ανακαλύπτω δίσκους, floral, όπως θα λέγαμε σήμερα, φλιτζανάκια τσαγιού και καφέ, πιάτα, ποτήρια κι ότι άλλο μπορεί να βρει κανείς σ’ ένα παλιό σπίτι πλήρως εξοπλισμένο για τραπεζώματα, ένα σπίτι που για χρόνια ήταν -και φυσικά παραμένει- τόπος συνάντησης αγαπημένων φίλων και συγγενών τα καλοκαίρια στο νησί.

Μέσα σ’ όλα αυτά τα εντυπωσιακά ρετρό πράγματα, πίσω από δίσκους σερβιρίσματος και ούτε θυμάμαι καλά-καλά τι άλλο, κάτι μου τραβά την προσοχή: Ένα μπουκάλι για λικέρ με ασημένια ποτηράκια, σε μια ιδιαίτερη ασημένια βάση με μια θέση για καθένα από αυτά.

Αμέσως το βγάζω, το γυαλίζω και μέσα σε 10 λεπτά γίνεται αγνώριστο. Σκέφτομαι ότι δε μπορεί να μείνει με τίποτα κρυμμένο μέσα σ’ ένα ντουλάπι.

Αλλά μπουκάλι για λικέρ χωρίς λικέρ γίνεται; Δε γίνεται! Και φυσικά δε θα έπαιρνα ένα μπουκάλι λικέρ να το γεμίσω. Οπότε τι μας μένει; Να φτιάξω το δικό μου σπιτικό λικέρ για να το γεμίσω!.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Λικέρ λάιμ

Υλικά

  • 5 λάιμ, ξύσμα
  • 1 λίτρο βότκα
  • 750γρ ζάχαρη
  • 750γρ βραστό νερό

Εκτέλεση

Αδειάζουμε το ξύσμα από τα λάιμ σ’ ένα γυάλινο βάζο και ρίχνουμε από πάνω τη βότκα. Κλείνουμε καλά και αφήνουμε για μία εβδομάδα, ανακινώντας το βάζο κάθε μέρα. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο βάζο με το αλκοόλ. Αφήνουμε για άλλη μια εβδομάδα, και πάλι ανακινώντας καθημερινά. Σουρώνουμε καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες