Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μια ζεστή μπουκιά

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγές

Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο αυτές τις μέρες από το να επιστρέφεις επιτέλους στο καταφύγιο σου-σπίτι σου και από την εξώπορτα να σε υποδέχεται μια φρέσκια γαργαλιστική μυρωδιά. Θέλω κάτι ζεστό, εύκολο, μυρωδάτο, χορταστικό. Κάτι που να συνοδεύει στα γρήγορα ένα ζωμό, μια σαλάτα, ένα (άντε και δύο και τρία ποτήρια κρασί). Και μόνο για την ευωδία αξίζει τον κόπο. Ποιον κόπο; πανεύκολο.

Σκορδόψωμο ευωδιαστό

  • 1 μεγάλη γαλλική μπαγκέτα ή 2 μικρές
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (στο γουδί)
  • 3-4 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα τα φύλλα τους
  • 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και 1-2 κουταλιές
  • Λίγο, ελάχιστο χυμό λεμονιού

Ανάβω το φούρνο στους 220ο και μέχρι να ζεσταθεί καλά κόβω τη μπαγκέτα με καλό κοφτερό μαχαίρι σε παχουλές φέτες όχι όμως μέχρι κάτω κάτω. Την βάζω στο κέντρο ενός μεγάλου κομματιού από αλουμινόχαρτο, τόσο μεγάλου ώστε να διπλώνει και να την κλείνει με άνεση καλά.

Ανακατεύω με ένα πιρούνι βούτυρο, σκόρδο, μαϊντανό και παρμεζάνα, κρατώντας 1-2 κουταλιές για το τέλος. Στίβω και λίγες σταγόνες λεμόνι. Με ένα μαχαίρι μαλακά απλώνω και βυθίζω το μίγμα ανάμεσα στις φέτες. Ναι, θα πασαλειφτεί κάπως η φρατζόλα, δεν με πειράζει καθόλου.  Στο τέλος πασπαλίζω την επάνω επιφάνεια της μπαγκέτας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Κλείνω καλά το αλουμινόχαρτο (καλύτερα με μια πιέτα - δίπλωμα στην κορυφή) και ψήνω το σκορδόψωμο για 20 λεπτά.  Ανοίγω το πακετάκι και αφήνω για άλλα πέντε λεπτά στον καυτό φούρνο να ροδοκοκκινίσει.

Καίει! περίμενε λίγο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'