Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Vintage cookies με κομματάκια σοκολάτας

της Μαρίλης Κουβαρά Μαγειρικές ιστορίεςcookies, vintage, σοκολάτα

[photo: Μαρίλη Κουβαρά]
[photo: Μαρίλη Κουβαρά]

Απόγευμα μιας συνηθισμένης μέρας και βρίσκομαι πάλι στον υπολογιστή να ψάχνω συνταγές. Αυτή τη φορά θέλω να φτιάξω κάτι γλυκό για τον καφέ ή το τσάι. Βρίσκω αμέτρητες ιδέες για κουλουράκια, κέικ και μπισκότα, όμως καμιά δε μου τραβάει το ενδιαφέρον.

‘Ωσπου βλέπω τη μαγική λέξη…Vintage! Πριν καλά-καλά δω τον υπόλοιπο τίτλο την ανοίγω. Εδώ είμαστε! Vintage cookies με κομματάκια σοκολάτας.

To vintage έχει κάνει δυναμικό come back τα τελευταία χρόνια, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Από τους δίσκους βινυλίου στα έπιπλα και τα ρούχα, το vintage έχει αυτό το κάτι που μας κάνει όλους να νιώθουμε όμορφα και να αναπολούμε παλιότερες εποχές, ακόμα κι αν δεν τις έχουμε ζήσει.

Πόσοι νιώσατε σα να είστε στο σπίτι της μαμάς ή της γιαγιάς, όταν ακούσατε ένα παλιό τραγούδι σ’ ένα δίσκο, που η μικρή ατέλεια στον ήχο από τις γρατζουνιές τον έκανε να φαίνεται ακόμα πιο γοητευτικός και ξεχωριστός; Πόσοι και πόσες δοκιμάσατε κάποτε ένα vintage ρούχο και αισθανθήκατε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία του Hollywood; Και πόσοι έχετε κρατήσει ένα έπιπλο ή αντικείμενο από τότε και το αγαπάτε όσο τίποτα άλλο στο σαλόνι σας;

 Μια αυθεντική συνταγή για ένα τόσο αγαπημένο και κλασικό μπισκότο, που μοιάζει σα να το έσκασε από μια αμερικάνικη κουζίνα του ’50 είναι ότι πρέπει, σκέφτομαι, και πάω αμέσως στην κουζίνα, γεμάτη όρεξη να τα φτιάξω…

[photo: Μαρίλη Κουβαρά]
[photo: Μαρίλη Κουβαρά]

Vintage cookies με σοκολάτα

Υλικά

  • 150γρ. βούτυρο
  • 80γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.τ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κ.τ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ελάχιστο αλάτι
  • 200γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κομμάτια σοκολάτας (μπορείτε να βάλετε μαύρη, γάλακτος ή λευκή και να κάνετε ότι συνδυασμούς επιθυμείτε)

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης μέχρι να γίνουν ένα μαλακό, κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο μπολ. Ομογενοποιούμε με μια ξύλινη κουτάλα και τέλος βάζουμε τη σοκολάτα, σε κομμάτια ή σταγόνες.

Μ’ ένα κουτάλι, φτιάχνουμε μπάλες ζύμης σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα (αφήνουμε απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί στο φούρνο απλώνουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν μεταξύ τους). Ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο σστους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά πριν τα αφαιρέσουμε απ’το ταψί, γιατί όσο είναι ζεστά είναι πολύ μαλακά και μπορεί να σπάσουν.

Αφού κρυώσουν φυλάμε τα μπισκοτάκια κατά προτίμηση σε μεταλλικό κουτί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίλης Κουβαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'