Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πιο κοντά στη φύση με μια ομελέτα με αγκινάρες

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςαυγά, ομελέτα, αγκινάρες, ομελέτα με αγκινάρες, εύκολο, γρήγορο φαγητό

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Απλά πράγματα. Αυτό χρειάζεται για να αναδειχθεί η γεύση και να νιώσεις το εποχιακό αυτό λαχανικό στο μέγιστο. Μετά τα άγρια, ατίθασα θα έλεγα, σπαράγγια, σειρά έχουν οι επίσης άγριες και γλυκόπικρες αγκινάρες.

Τις τρώω από παιδί, σε όλες τις μορφές τους, με όλους τους τρόπους και μου αρέσουν πάντα όλο και περισσότερο!

Έφτιαξα με αυτές μια νόστιμη και πιο- απλή- δεν- γίνεται ομελέτα. Στην ουσία χρειάστηκαν πέντε αυγά και πέντε αγκινάρες για να φτιάξω μια ομελέτα δύο ατόμων που την απολαύσαμε με λίγα δροσερά ντοματίνια και μερικά κρίθινα παξιμάδια.

Λουκούλειο γεύμα θα το χαρακτήριζα όσο ταπεινό κι αν φαίνεται.

Ομελέτα με αγκινάρες

Υλικά για μια ομελέτα 2 ατόμων:

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
  • 5 άγριες κατά προτίμηση αγκινάρες
  • 5 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε  κατσαρόλα με νερό που βράζει για 10-15 λεπτά περίπου. Τις βράζουμε μέχρι να δούμε ότι τσιμπιούνται με το πιρούνι. Δεν θέλουμε να λιώσουν αλλά ούτε και να είναι πολύ σκληρές.

Μόλις βράσουν τις βγάζουμε από  το νερό, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις κόψουμε. Το «ζεμάτισμα» αυτό μπορούμε να το έχουμε κάνει και μερικές ώρες πριν ώστε να διευκολύνουμε την παρασκευή της ομελέτας.

Κατόπιν τις κόβουμε σε χοντρούτσικες φέτες.

Ταυτόχρονα σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε καλά με το πιρούνι όπως σε κάθε ομελέτα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. Σε αυτό σοτάρουμε / τηγανίζουμε  για 2-3 λεπτά τις αγκινάρες πολύ καλά ώστε να ροδίσουν ελαφρά. Χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία και ρίχνουμε με προσοχή τα αυγά με το γάλα. Θέλουμε το μίγμα των αυγών να πάει παντού. Σκεπάζουμε με ένα μεγάλο καπάκι κατσαρόλας το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί πολύ καλά από την μια πλευρά.

Όταν δούμε ότι έχει ροδίσει την αναποδογυρίζουμε με ένα μεγάλο πιάτο και από την άλλη πλευρά της και την ξαναρίχνουμε στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και από την άλλη. Μόλις δουμε ότι είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη σερβίρουμε αμέσως
Καλή επιτυχία!

*Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί το blog Food for Thought

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'