Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το βουβαλίσιο γάλα έγινε παγωτό βανίλια

της Μαρίλης Κουβαρά Μαγειρικές ιστορίεςβουβαλίσιο γάλα, παγωτό, βανίλια

[photo: Μαρίλη Κουβαρά]
[photo: Μαρίλη Κουβαρά]

Βροχερή ανοιξιάτικη μέρα και το πρόγραμμα έχει έκθεση ελληνικών προϊόντων στο Γκάζι. Food festival το λένε. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω εγώ φεστιβάλ, οπότε ετοιμάζομαι και δεν με σταματάει ούτε βροχή, ούτε χαλάζι.

Δοκιμάζω τα πάντα: απ’ τα αρωματικά λάδια στο τζιν και από τα ιδιαίτερα μέλια και τις μαρμελάδες στα ολόφρεσκα παραδοσιακά ζυμαρικά, είμαι σε έκσταση.

Ώσπου το μάτι μου πέφτει σ’ ένα πολύ αγαπημένο μου προϊόν… το βουβαλίσιο γάλα! Το συγκεκριμένο είδος γάλακτος έχει μια υπέροχη, γεμάτη γεύση, που θυμίζει – απ’ ότι μου είπαν οι παλιότεροι - το γάλα που έπιναν κάποτε και η γεύση αυτή οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχει καθόλου συντηρητικά.

Αφήστε που αποτελεί και ιδανική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Αυτό, σε αντίθεση με τη γεύση του γάλακτος απ’ τα παλιά, που δεν την ξέρω, μπορώ να το επιβεβαιώσω κι εγώ!

Έχοντας πάρει δυο μεγάλα μπουκάλια, που φυσικά είχαν πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης, αποφάσισα ότι δε γίνεται να το πιώ όλο, οπότε, μιας και η θερμοκρασία έχει αρχίσει ν’ ανεβαίνει, φτιάχνω παγωτό.

Παγωτό βανίλια με βουβαλίσιο γάλα

Υλικά

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 φλυτζάνια βουβαλίσιο γάλα
  • 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
  • ¾ του φλυτζανιού ζάχαρη
  • ελάχιστη βανίλια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, το μισό φλυτζάνι ζάχαρη και τη βανίλια.

Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο απ’ το ζεστό γάλα στους κρόκους και χτυπάμε με το σύρμα να μην κόψει.

Ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το αδειάζουμε σ’ ένα σκεύος.

Βάζουμε στην κατάψυξη και ανά δύο ώρες περίπου το βγάζουμε και το χτυπάμε ελαφρά (όσο πιο πολλές φορές το κάνουμε αυτό, τόσο πιο ωραία θα είναι η υφή του παγωτού).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίλης Κουβαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'