Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

H μακαρονάδα της Πέμπτης είναι μεσογειακή με ντοματίνια, κάπαρη και σουτζούκι

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςμακαρονάδα, μεσογειακή κουζίνα, μεσογειακή μακαρονάδα, ζυμαρικά, πένες, πιάτα για δείπνο, νόστιμο κέικ, γρήγορο φαγητό, εύκολο φαγητό

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Ο καιρός βελτιώθηκε τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας και κυρίως... το καλοκαιράκι απέχει πλέον μια ανάσα από μας. Αυτός είναι ένας λόγος για να είμαι χαρούμενη. Η καλύτερη εποχή του χρόνου έρχεται!

Παρόλο λοιπόν που ζω δίπλα στη θάλασσα, δεν έχω βουτήξει ούτε το νύχι μου ακόμα μέσα στο νερό και πόσο μάλλον όταν ακούω από χειμερινούς κολυμβητές να λένε ότι δεν έχει ακόμα ζεστάνει.

Προχθές έψησα και τα πρώτα ψητά λαχανικά της σεζόν και ήδη έχω αρχίσει να σκέφτομαι μουσακάδες και ντοματοκεφτέδες. Η μεσογειακή διατροφή στα καλύτερά της!

Το σουτζούκι το οποίο είναι ένα πικάντικο και πολύ δυνατό σε γεύση μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα ωραίο μοσχαρίσιο χωριάτικο λουκάνικο με έντονα αρώματα. Επιπλέον η πιπεριά τσίλι είναι προαιρετική. Το σουτζούκι είναι ήδη αρκετά καυτερό και θα απογειώσει τη μακαρονάδα ακόμα και χωρίς αυτήν. Ωστόσο οι λάτρεις των extra spicy  είμαι σίγουρη πως δεν θα αντισταθούν να ρίξουν και μια πιπερίτσα μέσα στο φαγητό.

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια πένες ή οποιοδήποτε άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 7 λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι κομμένες στη μέση
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 40 γραμμάρια κάπαρη στραγγισμένη από την άλμη της και ξεπλυμένη
  • 100 γραμμάρια σουτζούκι χοντροκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

 

Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, δηλαδή για 2-3 λεπτά. Μόλις αυτό γίνει τότε προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και το σουτζούκι και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη μέχρι να αρχίσει να ψήνεται το σουτζούκι και να αφήνει τα αρώματά του.

Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και τα ντοματίνια αφήνοντάς τα  για 2 λεπτά να σιγοψηθούν μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν και να απελευθερώσουν  τα ζουμάκια τους. Στη φάση αυτή προσπαθούμε να ανακατεύουμε λίγο και απαλά, ώστε να μην λιώσουν. Τέλος προσθέτουμε την κάπαρη και το φρέσκο πιπέρι. Αλατίζουμε ελαφρά.

Στο διάστημα που φτιάχνουμε τη σάλτσα έχουμε βάλει τις πένες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.

Στραγγίζουμε τις πένες κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και λίγες από τις κουταλιές του νερού που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε αν είναι εντάξει το φαγητό μας στο αλάτι.

Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό από αυτό που έβρασαν για να μην είναι στεγνό το φαγητό.

Σερβίρουμε αμέσως ζεστά τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας τα πιάτα με επιπλέον φρέσκο πιπέρι και άφθονη παρμεζάνα ή ότι σκληρό τυρί προτιμάτε.

Καλή επιτυχία!

*Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί το blog Food for Thought

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'