Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα πράσινα φίλτρα μου

της Χριστίνας Ταχιάου

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα φυτά στον εσωτερικό μας χώρο φιλτράρουν τους ρύπους μέσω των φύλλων τους. Τους πιστεύω. Κυρίως επειδή λατρεύω τα μικρούτσικα γλαστράκια μέσα στο σπίτι και ψάχνω αφορμές για να τα πολλαπλασιάζω. Όσο για την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα και τον κίνδυνο από αυτήν, έχω διαβεβαιώσεις ότι αυτό συμβαίνει μόνο εφόσον υπάρχουν πολλά φυτά σε μικρό χώρο που δεν αερίζεται επαρκώς.
Λένε ότι τα καλύτερα φίλτρα είναι ο πόθος, ο φίκος, η μπιγκόνια (δεν έχω καταφέρει να σταυρώσω...) το χρυσάνθεμο και το σπαθίφυλλο.

Επειδή δε θέλω τα φυτά μου μέσα στο σπίτι να μεγαλώνουν πολύ, τα αφήνω συνήθως στα μικρούλικα γλαστράκια τους τα οποία βάζω μέσα στα φτηνά κασπό που βρίσκω στο ΙΚΕΑ και στο Leroy Merlin.
Αν τυχόν θέλω να δώσω ώθηση σε κάποιο, αντί να αγοράζω γλάστρα κάνω το εξής: μόλις τελειώσει το γιαούρτι που βρίσκεται στην πλαστική συσκευασία του ενός κιλού, πλένω καλά το πλαστικό, κάνω μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος για να φεύγει το νερό και κάνω εκεί τη μεταφύτευση.
Η πλαστική αυτή συσκευασία του κιλού χωράει ακριβώς στα κασπό που λέγαμε παραπάνω.

Παρακολουθώ προσεκτικά τη συμπεριφορά τους. Έχω ένα φυτό που του έχω αλλάξει τρία σπίτια και καμιά 20αριά γωνιές. Το καημένο, όταν δεν του αρέσει εκεί που είναι, τεντώνεται προς το φως ή προς την κατεύθυνση που θέλει να πάει. Δεν διαμαρτύρεται, απλώς ζητάει με τον τρόπο του.
Το λατρεύω!

Παρέα στα φυτά μου κάνουν κάποια πλαστικά που αγοράζω επίσης πολύ φτηνά απ' το ΙΚΕΑ. Σας πληροφορώ ότι από μακριά κανείς δεν καταλαβαίνει τη διαφορά. Έχω μια ψεύτικη ορχιδέα που όλοι την θαυμάζουν κι εγώ καμαρώνω από μέσα μου για λογαριασμό της.

Ακόμη κι αν, στην τελική, τα φυτά μου δεν φιλτράρουν τον αέρα όσο θα ήθελα, η χαρά που μου δίνουν δεν περιγράφεται.
Σαν να μεγαλώνουμε μαζί!

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'