Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τάρτα με κρέμα φέτας και μπέικον και ξέχνα τις πίτσες!

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςτάρτα αλμυρή, τάρτα με μπέικον, τάρτα νόστιμη, συνταγές για αλμυρές τάρτες, κρέμα φέτας, μπέικον

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Εδώ είμαι σταθερά και μόνιμα με την χαρά της ζωής μου, το χόμπι μου, την αγάπη μου.  Μαγειρεύω,  φτιάχνω κοσμήματα και είμαι χαρούμενη. Στην μαγειρική με ώθησε η ίδια μου η φύση από πολύ νωρίς. Στην τέχνη των κοσμημάτων,  η φιλενάδα μου η Εύα που την σκέφτομαι κάθε μέρα κι ας είμαστε μακριά!

Εδώ όμως είμαστε για τις λιχουδιές. Να, σαν και αυτή την τάρτα που είναι τυρένια και γευστική. Σκέτος αφρός που λιώνει στο στόμα. Μην την παρακάμψετε!! Δώστε της σημασία.  Προβλέπω θυελλώδεις έρωτες .

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

Υλικά:

  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
  • 600 γραμμάρια γάλα
  • 6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 τσιμπιές μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Επιπλέον βούτυρο για την επάλλειψη του σκεύους

Διαδικασία:

Βάζουμε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα συνεχώς. Το ανακάτεμα πρέπει να είναι διαρκές και να «ξύνει» η σπάτουλα τον πάτο της κατσαρόλας έτσι ώστε να μην κολλήσει το σιμιγδάλι. Σιγά – σιγά αρχίζει να δημιουργείται μια μπεσαμέλ, καθώς το μίγμα πήζει. Όταν αρχίζει να βγάζει μικρές μπουρμπουλίθρες στην επιφάνεια είναι έτοιμο και το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία και μετά ρίχνουμε και το αυγό χτυπημένο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθεί.

Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη. Την αφήνουμε στην άκρη για να πέσει λίγο η θερμοκρασία της όσο ετοιμάζουμε την τάρτα.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμανθεί.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι ή πυρέξ και στρώνουμε σε αυτό τη σφολιάτα. Τώρα προσθέτουμε στην μπεσαμέλ την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά για να ομογεννοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε την κρέμα φέτας επάνω στη σφολιάτα και λειαίνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τη σφολιάτα που προεξέχει από τις άκρες του ταψιού την γυρίζουμε προς τα μέσα δημιουργώντας ένα όμορφο στεφάνι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με το ψιλοκομμένο μπέικον και την βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να δούμε το μπέικον να έχει ξεροψηθεί, την σφολιάτα να έχει ροδίσει και την κρέμα φέτας να έχει πήξει.  Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος το μπέικον  ψηθεί και  περισσότερο απ΄ όσο χρειάζεται και κινδυνεύει να καεί, τότε σκεπάζουμε την τάρτα στο κέντρο με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο κανονικά.

Μόλις  είναι έτοιμη την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε περίπου μία ώρα πρίν τη σερβίρουμε έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και να μην ρέει όταν την κόψουμε.

Καλή επιτυχία!!!

* Η συνταγή είναι από το blog της Χρυσαυγής Μπόμπολα Food For Thought

 

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'