Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Θολή, αφιλτράριστη και πιο φρέσκια δεν γίνεται!

της Κικής Τριανταφύλλη Παραγωγοί + προϊόνταμπύρα, Θολή, Νήσος, Τήνος

[photo: Κική Τριανταφύλλη]
[photo: Κική Τριανταφύλλη]

Φρέσκια μπύρα κατευθείαν από το κελάρι της Τήνου, κυκλοφόρησε μόλις και προσφέρει μια μοναδική απολαυστική εμπειρία. Είναι η ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ, της μπύρας ΝΗΣΟΣ που παράγεται στην Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, στην Τήνο.

Η ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ με τη λευκή ετικέτα, είναι τύπου «Kellerbier», δηλαδή μια μπύρα «του κελαριού» και είχαμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε πρόσφατα σε ένα από τα πιο συμπαθητικά αθηναϊκά μπαράκια, στο «Drupes & Dripes», απέναντι από τον φούρνο του «Τάκη» στο Κουκάκι, μαζί με τα απίθανα μεζεδάκια του Αρτέμη Παπαδόπουλου. Ο Αρτέμης είναι ο γιος του κυρίου Τάκη και της κυρίας Άννας που έχει πλέον αναλάβει μαζί με τον αδελφό του τον φούρνο των γονιών τους και άνοιξε απέναντι και αυτό το στέκι. Για όλα όμως θα σας πω μια άλλη φορά, σήμερα μιλάμε για τη μπίρα.

Απαστερίωτη και αφιλτράριστη η Θολή διατηρεί ένα μεγάλο μέρος της μαγιάς και άρα των χρήσιμων βιταμινών της στο μπουκάλι, και παρουσιάζεται με τη χαρακτηριστική φυσική θολότητα που επιβάλει η ιστορική κατηγορία της η οποία προέρχεται από τη Βόρεια Ευρώπη και τον Μεσαίωνα.

Προσοχή: Διακινείται και διατηρείται εντός ψυγείου.

Η ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ, εμφιαλώνεται από τη μέση της δεξαμενής, μετά από μακρά ωρίμανση σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν υπόκειται σε καμία απολύτως επεξεργασία, ενώ περιέχει μόνο το  φυσικό ανθρακικό που δημιουργείται κατά το στάδιο της ζύμωσης. Όση μαγιά συνεχίζει να αιωρείται μέσα στη παγωμένη δεξαμενή, ακολουθεί την συγκεκριμμένη μπύρα και στο μπουκάλι, παρασύροντας τα αρώματα της πολύ μεγάλης ποσότητας αρωματικών λυκίσκων που προβλέπει η συνταγή της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων.

[photo: Κική Τριανταφύλλη]
[photo: Κική Τριανταφύλλη]

Φυσικά θολή, με χρυσοχάλκινο χρώμα, ανεπαίσθητα πικρή, έντονα αρωματική, η ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ είναι περήφανη για το σώμα και την έντονη της επίγευση. Αφήνει στο στόμα την ευχάριστη αίσθηση του χυμού. Κυκλοφόρησε πρόσφατα (τον Οκτώβριο του 2017), μόνο σε φιάλες 500ml και σε βαρέλι ψυγείου και θα διατίθεται επιλεκτικά. 

Συστατικά: Νερό, βύνες κριθαριού, λυκίσκοι, μαγιά, ALC. 6,5% Plato 15

Σημείωση: Η «Μικροζυθοποιία Κυκλάδων» είναι μέλος της πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που προάγει την σημασία του σύγχρονου ελληνικού παραγωγικού πολιτισμού.

Info

Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο – Βαγιά – 84200 Τήνος – http://nissos.beer -  info@nissos.beer

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'