Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το κοτόπουλο βάζει «τα καλά του» με μελιτζάνες και σάλτσα πέστο

της Εύης Σκούρα Συνταγέςνόστιμες συνταγές με κοτόπουλο, ιδιαίτερες συνταγές με κοτόπουλο, κοτόπουλο γιορτινό, υγιενές συνταγές, μελιτζάνες, πέστο, τρόπος σερβιρίσματος για πιάτο κοτόπουλου, κοτόπουλο με πέστο, κοτόπουλο με μελιτζάνες, πουλερικά, συνταγές με πουλερικά, συνταγές με κοτόπουλο που εντυπωσιάζουν

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Η φίλη Θ. μού ζήτησε περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο. Είπα κι εγώ να μην καθυστερήσω άλλο και να ετοιμάσω ακόμα μία.  Κοτόπουλο με μελιτζάνες και πέστο βασιλικού, λοιπόν.

Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, αλλά αν το στήσεις λίγο διαφορετικά στο πιάτο μπορεί να σερβιριστεί και σε ένα γιορτινό τραπέζι. Ιδανικό για αυτές τις μέρες που με απλά υλικά θέλεις να φτιάξεις κάτι πιο ιδιαίτερο.

Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

Θα χρειαστείτε περίπου 500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου, 2 μικρές μελιτζάνες και σάλτσα πέστο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πολύ εύκολα. Στην αρχική συνταγή τις μελιτζάνες τις τηγανίζουν με λίγο ελαιόλαδο. Εγώ προτίμησα να τις κάνω στο φούρνο.  Όποιο τρόπο κι αν διαλέξετε, φροντίστε μετά να τις απλώσετε σε λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.

Συνολικός χρόνος:    50 λεπτά

Μερίδες:   4

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
2 μικρές μελιτζάνες
150 γρ. πέστο βασιλικού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου εγκάρσια σε 8 λεπτές φέτες. Αλατίστε τα και ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Κόψτε τις μελιτζάνες εγκάρσια σε 8 λεπτές φέτες. Αλείψτε τις με το ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν, περίπου 12-15 λεπτά. Απλώστε τις σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.

Σε ένα ταψί βάλτε 4 φέτες μελιτζάνας, αλείψτε τις με λίγο από την σάλτσα πέστο και τοποθετείστε πάνω τους 4 φέτες κοτόπουλο. Αλείψτε και το κοτόπουλο με σάλτσα πέστο και συνεχίστε κάνοντας το ίδιο με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

Τέλος, τοποθετείστε τα 4 τελευταία κομμάτια κοτόπουλο και στην επιφάνειά τους βάλτε ένα κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο.

Δέστε προσεκτικά κάθε μερίδα με 2 κομμάτια σπάγκο για να μείνουν στην θέση τους.

Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 180ο C, για περίπου 10-12 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αν χρειάζεται ψήστε τα λίγο ακόμα ώστε να πάρουν λίγο ακόμη χρώμα. Σερβίρονται ζεστά.

 

* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'