Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η ζωή μου όλη: Η μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςζυμαρικά, ροκφόρ, Μέριλ Στρηπ, Τζακ Νίκολσον

«Σ’ αγαπώ τόσο πολύ που σου προσφέρω την πρώτη μπουκιά από το πιάτο μου». Σκέφτομαι πόσοι, ψυχροί και επίπεδοι, θα βρήκαν ανούσια και υπερβολική αυτή τη φράση που κατ’ εμέ ήταν ό,τι άξιζε από ολόκληρη την ταινία Τζούλια και Τζούλι.
Κι από την άλλη σκέφτομαι το δίλημμα που κλήθησαν να απαντήσουν οι ήρωες των Friends: «Αν σας ζητούσαν να απαρνηθείτε καλό φαγητό και σεξ τι θα διαλέγατε;»
Και τρίτο και τελευταίο, για να μη σας μουρλάνω στα entrees χωρίς κυρίως πιάτο, αναλογίζομαι την πασίγνωστη φράση «Οι απολαύσεις είναι είτε αμαρτωλές είτε παχυντικές».

Λοιπόν, Παρασκευή βράδυ, είμαι ακόμη στο γραφείο μου ενώ στο βρεγμένο μπαλκόνι μου έχει ανθίσει όλο έπαρση η πορφυρή μου μπουκανβίλια κι όταν οι πέντε εστίες της λατρεμένης μου κουζίνας με φωνάζουν, έτοιμες να εκτοξεύσουν τις φλόγες τους. Ας είναι καλά η Hoover, μου ‘χει προσφέρει μια από τις μεγάλες χαρές των τελευταίων μηνών.

Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ μαγειρικής και έρωτα (όπου έρωτας, βλέπε ερωτική πράξη): Ο έρωτας για να είναι απολαυστικός και ηδονικός απαιτεί μίνιμουμ ξεγνοιασιάς (θυμηθείτε και το γνωστό ανέκδοτο με την παλιά πουτάνα). Ενώ η μαγειρική σου εξασφαλίζει ευκολότερα την ξεγνοιασιά.

Μεγάλες αλήθειες της ζωής, Παρασκευή βράδυ, ενώ η αυθάδης μπουκανβίλια ανθίζει: Σε ποιον ευχαρίστως θα προσφέρατε τη πρώτη μπουκιά από το λαχταριστό πιάτο που ανέγγιχτο ακόμη, βρίσκεται μπροστά σας; Σε ποιον θα λέγατε «δοκίμασε εσύ αντί για εμένα, πρώτος, γιατί θέλω εσύ , πριν από εμένα να πάρεις τη γεύση που τόσο λαχταράω;»

Υπάρχει τίποτε πιο ερωτικό από το φαγητό; Ή από την άλλη, μπορεί κανείς να χαίρεται και να εξερευνά τις απολαύσεις της σαρκός και ταυτοχρόνως να μη γνωρίζει από φαγητό;

Θυμάμαι τη μακαρονάδα που είχε μοιραστεί στο κρεβάτι ακόμα, ο Τζακ Νίκολσον με τη Μέριλ Στριπ στο Heartburn. Μια τέτοια σας στέλνω απόψε, έχετε δεν έχετε επηρμένη ανθισμένη μπουκαμβίλια έξω από το υπνοδωμάτιό σας:

Μακαρόνια με ροκφόρ για ευτυχισμένους εραστές:

  • μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • 150 γρ. ροκφόρ, κομμένο κομματάκια
  • ένα ποτήρι φρέσκο γάλα
  • πιπέρι από το μύλο που τον τοποθετούμε στο κομοδίνο κι όχι στα σεντόνια

Όσο τα μακαρόνια βράζουν μέσα στο αλατισμένο νερό τους, σε μια μικρή κατσαρολίτσα και σε χαμηλή φωτιά , λιώνουμε ανακατεύοντας το ροκφόρ. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ώστε να έχουμε ομοιογενή ροκφοράτη κρέμα. Σουρώνουμε τα μακαρόνια (δεν τα παραβράζουμε!), τα ρίχνουμε σε μεγάαααλο μπολ ανακατεύουμε με τη σάλτσα μας και βουρ. Το πιπέρι προσθέτει την τελευταία λέξη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'