Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πικάντικες “Τηγανιτές” Πατάτες στον Φούρνο

της Εύης Σκούρα Συνταγέςπατάτες, πατάτες φούρνου, υγιεινή διατροφή, υγιεινός μεζές, συνταγές νόστιμες με λίγες θερμίδες, υγιεινες πατάτες

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Ξέρω πως πολλοί περιμένετε την συνταγή αυτή. Είναι που ταίριαξαν πολύ με την κέτσαπ, βλέπεις… Ήταν εκπληκτικός συνδυασμός! Ταίριαξαν και με κάτι ακόμα, αλλά αυτό δεν σας το αποκαλύπτω. Θα το αφήσω για έκπληξη! “Τηγανιτές” πατάτες στον φούρνο λοιπόν, πικάντικες τόσο όσο, και όποιος αντέξει ας μην τις δοκιμάσει σήμερα κιόλας!

Εδώ και 1 χρόνο περίπου, παίρνω τις πιο νόστιμες πατάτες από έναν παραγωγό στην Ανάβυσσο. Δεν γνωρίζω ποικιλία (και εδώ που τα λέμε, απορώ πως δεν έχω ρωτήσει τόσον καιρό…) αλλά είναι οι ωραιότερες που έχω δοκιμάσει, όπως κι αν τις μαγειρέψεις.

Για αυτή την συνταγή χρειάζεστε μικρές στο μέγεθος πατάτες και λίγο μακρουλές,  τις οποίες θα τις πλύνετε πολύ καλά και θα τις αφήσετε με την φλούδα. Θα τις κόψετε στην μέση, και μετά πάλι στην μέση, ώστε να έχετε 8 κομμάτια από κάθε πατάτα.

Θα απολαύσετε πεντανόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ίχνος χοληστερόλης! Δείτε την διατροφική ανάλυση πιο κάτω. Υπολογίζεται πως κάθε πατάτα βγάζει 1 μερίδα. Μην πείτε πως δεν σας προειδοποίησα

Πικάντικες “Τηγανιτές” Πατάτες στον Φούρνο

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   50 λεπτά

Μερίδες:    6

Υλικά:

6 μικρές μακρόστενες πατάτες, κομμένες σε 8 κομμάτια
1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
¼ κουταλάκι ξερό θυμάρι
1 κουταλάκι αλάτι
¼ – ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και φροντίζουμε να καλυφθούν όλες.

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με αυτά τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλες.

Απλώνουμε τις πατάτες σε μία σειρά πάνω στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Θέλουμε να έχουν πάρει χρώμα. Γυρίζουμε, προσεκτικά, τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να τραγανίσει η επιφάνειά τους.

Καλή όρεξη!

*Η Εύη Σκούρα διατηρεί το ελληνοαγγλικό blog The Healthy Cook

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'