Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ο φθινοπωρινός σοκολατένιος κορμός σας

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τσάτνεϊ σύκο -δαμάσκηνο με πιπεριά τουρκάκι

της Γεωργίας Κουτσούκου Μαγειρικές ιστορίεςτσάτνεϊ, τσάτνεϊ σύκο-δαμάσκηνο, καυτερή πιπερίτσα

Πλέον έχω καταλάβει πως μόνο αν σκέφτεσαι νόστιμα έχεις και νοστιμιά σε αυτό που θα καταπιαστείς. Αν σου έρθει η έμπνευση κάνε την έμπνευση δημιουργία και τότενες θα ζήσεις την απόλαυση.  Η ζωή τραβάει την ανηφόρα αλλά θέλει και καλή παρέα.

Όλο θυμάμαι καταστάσεις από τα παιδικά μου χρόνια και σκάβω το μυαλό μου να τις επαναφέρω για να τις ξαναζήσω ολοκληρωμένες. Ξέρεις γιατί, γιατί τότε κάνεις τα  μεγαλύτερα όνειρα. Τολμάς  τα πάντα ας  γεμίζεις  τα γόνατά σου γρατζουνιές, ας τρέχουνε τα αίματα, μετά κοίτας  τις πληγές  απολαυστικά  να τις  ξεπλένει  η θαλάσσα. Το απογευμα βγαίνεις  πρώτος στην αλάνα  να μαζεψεις  την υπόλοιπη συμμορία.

Άμα είσαι ροκ από μωρό δεν φοβάσαι τίποτις. Πέφτεις, σκοτώνεσαι, καίγεσαι και είσαι πλέον ανίκητος. Αυτά θα σου γράφω συνέχεια να το ξέρεις, για να μην ξεχνάς  να ροκάρεις συχνά.

Σήμερα θα δώσω την ευκαιρία να ροκάρεις άγρια  και φωνάξεις δυνατά μέσα σου, μου αρέσει το καυτερό τσάτνεϊ, τέλος.

[Γεωργία Κουτσούκου]
[Γεωργία Κουτσούκου]

Τσάτνεϋ σύκο  - δαμάσκηνο με πιπεριά τουρκάκι

Υλικά

  • 800 γρμ. φρέσκο σύκο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 200γρ δαμάσκηνο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 10 πιπεριές «τουρκάκια» καθαρισμένες  από τα σπόρια και ψιλοκομένες
  • 100ml κονιακ – βάζω πάντα λίγο παραπάνω
  • 1 ξυλάκι κανέλλα Κεϋλάνης
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • 400γρ  ζάχαρη
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω τα φρούτα με τη ζάχαρη και αφήνω για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.   Σε τουλπάνι ( τούλι) βάζω την κανέλλα και τα γαρύφαλα.  Αρχίζω το βρασμό σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά ρίχνω τις πιπεριές και το κονιάκ και νακατεύω συνεχώς πιέζοντας τα φρούτα ώστε να γίνουν πολτός. Σβήνω τη φωτιά και προσθέτω  το χυμό λεμονιού.

Σερβίρω με γλυκειά γραβιέρα ή μυζήθρα ανάλατη ή αποφασίζω να ροκάρω με  διάφορα τυριά, επίσης με κοτόπουλο.  Διαφορετικά αποθηκεύω σε αποστειρωμένα  βάζα και ροκάρω  όποτε « γουστάρω»  σε κρέατα,σάλτσες ή και σε  ψάρι γλώσσα ( συνταγή σε επόμενη φάση ), σαλάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γεωργίας Κουτσούκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες