Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το σάντουιτς στα καλύτερά του: γεμιστή μπαγκέτα στοv φούρνο!

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςμεζές, κρεατόπιτα, μπαγκέτα, σπιτικό σάντουιτς, σάντουιτς, γρήγορο φαγητό

photo: Έυα Παρακεντάκη
photo: Έυα Παρακεντάκη
H ιδέα της Έυας Παρακεντάκη «να σκάψει» το τρυφερό μέρος της μπαγκέτας και να το γεμίσει με ένα λαχταριστό και πικάντικο -ίσως για κάποιους- μίγμα, ενώ στη συνέχεια να το καλύψει με τυρί που λιώνει δεν θα μπορούσε να μην βρίσκει παρά σύμφωνουνς όλους τους απανταχού λιχούδηδες. Επιπλέον, σε φάση πειραματισμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά περισσεύματα από φαγητά και να φτιάξετε τις δικές σας γεμιστές μπαγκέτες φούρνου στο άψε σβήσε!
Καλή σας όρεξη!
 
Υλικά
3 λευκές μπαγκέτες
1 κιλό μπούτι χοιρινό Ελληνικό
½ κ.γ κύμινο
½ κ.γ πάπρικα
½ κ.γ σουμάκ
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Μπύρα330 ml
Αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ Ελαιόλαδο
Μπέικον
6 κ.σ Μαγιονέζα
300 γρ. Γραβιέρα
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας με το κύμινο, την πάπρικα, το σουμάκ, το σκόρδο, την μπύρα και το ελαιόλαδο για μία ώρα. Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει καλά και βάζουμε το κρέας στο τηγάνι, αφήνοντας την μαρινάδα της μπύρας έξω από το τηγάνι μας. Δηλαδή σχετικά στεγνό με λίγη υγρασία. Του δίνουμε ένα δυνατό χρώμα και αν χρειαστούμε υγρά προσθέτουμε, κουταλιά-κουταλιά από την μαρινάδα της μπύρας.
Χαράζουμε τις μπαγκέτες μας από την πάνω πλευρά και αφαιρούμε όλη την ψίχα δημιουργώντας ένα βαρκάκι. Αλείφουμε το εσωτερικό της κάθε μίας με δύο κ.σ μαγιονέζα και 3 κ.σ γραβιέρα.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τις μπαγκέτες μας και γεμίζουμε με το χοιρινό. Βάζουμε επάνω ολόκληρες λωρίδες από μπέικον και μοιράζουμε και στις τρεις μπαγκέτες το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 για 10 λεπτά.
* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'