Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ταλιατέλες ογκρατέν με κοτόπουλο και λαχανικά και δεν πετάμε τίποτε!

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςζυμαρικά, ζυμαρικά γκρατεν, κοτόπουλο, λαχανικά, εύκολο, εύκολες συνταγές, γρήγορο φαγητό

photo: Έυα Παρακεντάκη
photo: Έυα Παρακεντάκη

Από τα φαγητά που τα τρώνε όλοι! Εύκολο στην εκτέλεση και φυσικά χρήσιμη συνταγή για να φάνε τα παιδιά λαχανικά και να μην ξεμείνει το κοτόπουλο που έχει περισσέψει...

Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο στήθος
500 γρ Ταλιατέλες
½ κιλό σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα
6 αυγά\
ελαιόλαδο
θυμάρι – ρίγανη
½ ματσάκι φρέσκο άνηθο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για τη μπεσαμέλ

60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
750 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
200 γρ. γραβιέρα

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει. Όταν αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά σιγά  προσθέτουμε το γάλα το οποίο το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και όταν πήξει η μπεσαμέλ βάζουμε το μισό  τυρί μας.

Βάζουμε το τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε  το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει μικρά κυβάκια. Όταν μισοψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Περιμένουμε να μαραθεί  το σπανάκι.

Έχουμε βράσει τις ταλιατέλες και τις βάζουμε στο ταψί ή στο πυρέξ μας. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο, περνάμε από τον τρίφτη το καρότο και τα βάζουμε όλα ωμά μαζί με το σπανάκι και το κοτόπουλο στις ταλιατέλες.

Σε ένα μπολ χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε μαρέγκα, την οποία ανακατεύουμε τις ταλιατέλες, τα λαχανικά και το κοτόπουλο μας.

Τους κρόκους τους χτυπάμε και τους ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ.

Στη μπεσαμέλ ρίχνουμε και 1 κ.σ. μπέικιν παόυντερ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και τις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε απαλά να απλωθεί παντού. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό από το φούρνο.

 

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'