Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μετά τη βουτιά στη θάλασσα, βουτιά στη γαριδομακαρονάδα

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςθαλασσινά, μακαρονάδα, μακαροναδα με γαρίδες, γαρίδες, μακαρονάδα με θαλασσινά, καλοκαιρινές συνταγές. γρήγορη συνταγή, εύκολο

Δεν ξέρω πόσο παλιά είναι αυτή η συνταγή, τη θυμάμαι από τότε που θυμάμαι… Bέβαια αυτό που είναι χαραγμένο στο μυαλό μου χαρακτηριστικά είναι να κοιτάζω τη μητέρα μου να καθαρίζει με υπομονή της ωμές γαρίδες και να τους αφαιρεί το εντεράκι με χειρουργική ακρίβεια με την οδοντογλυφίδα. Στην συνέχεια να τις βάζει σε ένα μπολ με φέτες λεμονιού να κοιμηθούν και να πιάνει την επόμενη. Με ενθουσίαζε τόσο πολύ η εικόνα αυτής της διαδικασίας,που όταν έβλεπα γαρίδες στο σπίτι που θα τηγανιζόντουσαν ή που θα ψηνόντουσαν απλά στα κάρβουνα, δεν μου άρεσε. Το λατρεύω αυτό το πιάτο, το μακαρόνι Νο6, χωρίς καμία αντίρρηση.

photo:Εύα Παρακεντάκη
photo:Εύα Παρακεντάκη

 

Δοκιμάστε την όπως σας τη δίνω

 

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
24 γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο ροδελίτσες
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένες
4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ένα κονκασε
2 φρέσκα κρεμμύδια
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι-πιπερι
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ πελτέ

 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο, το κρεμμύδι το ξερό και τις γαρίδες. Ροδίζουμε τις γαρίδες για 1′-2′. Τις βγάζουμε σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα το πελτέ και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. 

Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και χαληλώνουμε τη φωτιά μας. Βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε αλατισμένο νερό και χωρίς να τα σουρώσουμε καλά(δηλάδή να κρατάνε λίγο νερό)τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ελάχιστο από το νερό των ζυμαρικών να αραιώσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και κόβουμε μόνο την πρασινάδα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας σε μπαστουνάκια(ζουλιέν) και σερβίρουμε ζεστά μακαρόνια!

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

 

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'