Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Φαρφάλες με αρμύρα, ντομάτες και καπνιστή παλαμίδα

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το τσιζκέικ πάγωσε!

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςεπιδόρπιο, τούρτα παγωτό, τσιζκέικ, γλυκά, σπιτικά γλυκά, γενέθλια τούρτα, γενέθλια

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
Όταν είσαι ένα σκαλοπάτι πριν τα εβδομήντα, παππούς ήδη δύο φορές και έχεις μεσάνυχτα από  τεχνολογία, η μόνη σου έννοια λογικά θα πρέπει να είναι το ξεκοκάλισμα της εφημερίδας, κάτι που ξέρεις άλλωστε να το κάνεις πολύ καλά, μιας και το κάνεις σε καθημερινή βάση από τότε σχεδόν που κατάλαβες τον εαυτό σου, και φυσικά να δεις ειδήσεις, ντοκιμαντέρ και ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση. 
Τηλεόραση.  Ξέρεις, αυτό το φλατ «κάδρο», που παλιότερα ήταν κουτί και κάποτε δεν υπήρχε κιόλας. Ξέρεις. Για τότε λέω, που πάγωνε η μαμά σου  το καρπούζι στο πηγάδι γιατί ούτε ψυγείο υπήρχε. Θυμάσαι?  
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
 
Εν τέλει, άλλη γνώμη είχε ο άνθρωπος που έζησε την εποχή πρίν την τηλεόραση, τον υπολογιστή και τα κινητά. 
Τα (σχεδόν) εβδομήντα είναι μια ωραιότατη ηλικία για να ανοίξει κανείς λογαριασμό στο facebook. Να γίνει φίλος με τους ήδη φίλους του, το παιδί του, τους φίλους του παιδιού του και λίαν συντόμως με τα εγγόνια του, που στοιχηματίζω πως  θα τον μπλοκάρουν (Σσσσς!! Δεν είπα κάτι!). Είναι μια ωραιότατη ηλικία λοιπόν, για να κάνει κανείς τα πρώτα του βήματα στο αχανές ίντερνετ, να παρακολουθεί τα άρθρα που τον ενδιαφέρουν και να μην χάνει ούτε τελεία από τις πολιτικές εξελίξεις. Να κάνει like, share και follow σε οτι τον ενδιαφέρει βρε αδερφέ. 
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
Οκ μπαμπά, σοβαρά τώρα. Μήπως με τρολάρεις?  Έλα, λέγε.
Προφανώς και σοβαρολογούσε, γιατί και λογαριασμό του άνοιξα και φίλο τον έκανα και ταχύρρυθμα μαθήματα για κατανόηση και χρήση του αντικειμένου περιμένει! Διψάει για γνώση ο μαθητής. Τι να προβλέψω για το μέλλον? Με το καλό και instagram να πω?
Έλα μπαμπά! Φίλοι!!
Σε κράζω?
Σε θαυμάζω!! 
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
Υλικά
 
400 γραμμάρια μπισκότα κανέλας (ή digestive)
150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 λάιμ (ξύσμα και χυμό)
Γλυκό κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα 
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα "ζυμώνουμε" με τα χέρια μας, μέσα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο πολύ καλά. 
Στρώνουμε στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα και διαμέτρου 30 εκατοστών, αντικολλητικό χαρτί. Επάνω εναποθέτουμε το μίγμα του μπισκότου με το βούτυρο και το απλώνουμε πολύ καλά με τα δάχτυλά μας να πάει παντού ελέγχοντας να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία. Αυτή είναι η βάση της τούρτας τσιζ κέικ. 
Βάζουμε στην κατάψυξη τη φόρμα μέχρι να τελειώσουμε την υπόλοιπη διαδικασία.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ζαχαρούχο  γάλα, το ξύσμα από το λάιμ μαζί με τον χυμό του και τέλος το  τυρί κρέμα το οποίο έχουμε ήδη αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Με το σύρμα τα ανακατεύουμε πολύ καλά και με έντονο ρυθμό για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.  Το αφήνουμε στην άκρη. 
Χτυπάμε την παγωμένη από το ψυγείο κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. 
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σαντιγί το μίγμα του ζαχαρούχου με τα υπόλοιπα υλικά και αυτή τη φορά ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθεί η σαντιγί με το μίγμα του ζαχαρούχου. Το ανακάτεμα γίνεται απαλά για να μην ξεφουσκώσει η σαντιγί. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, την ρίχνουμε πάνω στη βάση από μπισκότο και βούτυρο που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Τοποθετούμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Κατά προτίμηση όλο το βράδυ. 
Όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε την αφήνουμε για δέκα λεπτά εκτός κατάψυξης να μαλακώσει ελαφρώς. Αφαιρούμε το αποσπώμενο τοίχωμα της φόρμας και την κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι τρίγωνα κομμάτια σαν της τούρτας. 
Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. 
* Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί, εδώ και 7 χρόνια, το food blog Food for Thought.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες