Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με δενδρολίβανο, μουστάρδα και μπαλσάμικο

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Μαγειρικές ιστορίεςχοιρινό, χοιρινές μπριζόλες, μπριζόλες, μουστάρδα, μπαλσάμικο, δενδρολίβανο

Σας γράφω σήμερα ένα ευχαριστώ, μια συγνώμη και μια συνταγή για νόστιμες χοιρινές μπριζόλες που ψήνονται στο φούρνο αφού τις μαρινάρουμε με δενδρολίβανο, μουστάρδα και ξύδι βαλσαμικό.

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]

Εδώ και αρκετό καιρό δέχομαι, από τις φίλες bloggers, προσκλήσεις για διαδικτυακά παιχνίδια. Θέλω να ευχαριστήσω όσες με πρότειναν και μου έδωσαν τη σκυτάλη, αλλά απόφασή μου είναι να μην παίξω πια.

Το έκανα μία φορά από περιέργεια. Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο κλήθηκα να απαντήσω σε ερωτήσεις, όπως συνηθίζεται. Δεν υπάρχει ο χρόνος όμως από τη μεριά μου, να το κάνω αυτό σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, δεδομένου ότι τα παιχνίδια έχουν πληθύνει πολύ και διοργανώνονται συνεχώς καινούρια. Γνωρίζω ότι ένας από τους σκοπούς που διεξάγονται, είναι για να γνωριστούμε καλύτερα και να βγει η ψυχή, ο χαρακτήρας του ερωτώμενου, εάν και εφόσον βέβαια αυτός απαντήσει με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που τίθενται. 

Πιστεύω όμως ότι στην δική μου περίπτωση, όποιος θέλει να με γνωρίσει και να με καταλάβει, μπορεί να το κάνει, διαβάζοντας τα κείμενά μου, των οποίων μεγάλο μέρος είναι αυτοβιογραφικό και είναι εκφραστές των απόψεών, των πεποιθήσεων, των ιδεών και των αρχών μου. Μάλιστα, με σκιαγραφούν πολύ περισσότερο από το να απαντήσω σε ερωτήσεις για το πώς πίνω τον καφέ μου, ή αν προτιμώ το άσπρο χρώμα έναντι του μαύρου. Στα κείμενά μου ειλικρινά καταθέτω ψυχή και αυτός είναι ο μοναδικός και απόλυτος καθρέπτης του χαρακτήρα μου.

Χωρίς λοιπόν καμία μομφή, χωρίς ίχνος σνομπισμού ή απαξίωσης για αυτούς που παίζουν, θέλω απλώς να δηλώσω παραίτηση, καθώς τον τελευταίο καιρό δέχθηκα αρκετές προσκλήσεις στις οποίες δεν ανταποκρίθηκα.  

Ένα ευχαριστώ, για ακόμη μια φορά σε όσες κυρίες μου έστειλαν προσκλήσεις. Και μία συγνώμη που δεν συμμετείχα. Μερικές από τις φίλες που με κάλεσαν και αυτή τη στιγμή θυμάμαι, είναι η Ερμιόνη, η Έλενα, η Ελένη, η Cona, η κουκουβάγια Βέρα και ας με συγχωρήσουν οι υπόλοιπες, αν τυχόν ξεχνώ καμία. Καλή συνέχεια εύχομαι σε όσες παίζουν. Με ενδιαφέρον θα παρακολουθώ τα γραφόμενά σας.

Και τώρα η συνταγή 

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με δενδρολίβανο, μουστάρδα και μπαλσάμικο

Υλικά

  • 5 χοιρινές μπριζόλες λαιμού 
  • 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μουστάρδα 
  • 50 ml ξύδι μπαλσάμικο 
  • 50 ml ελαιόλαδο 
  • 2-3 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο φρεσκο ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]

Μέθοδος 

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε τις μπριζόλες με τα χέρια μας έτσι ώστε να αλειφτούν παντού με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. 

Την ώρα που θέλουμε να τις ψήσουμε τις βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί μαζί με την μαρινάδα τους.Τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γυρίζοντας τις μπριζόλες 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]

Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και ελάχιστο νερό (περίπου μισό ποτήρι του κρασιού) αν δούμε ότι έχουν στεγνώσει αλλά δεν έχουν ψηθεί ακόμα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της κάθε μπριζόλας. 

 Καλή επιτυχία!

*Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί το  blog Food for Thought

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'