Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό σύκο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μεταγραφές: Ο Θοδωρής Παπανικολάου από την Σαντορίνη στην Αθήνα

Wikiσεφ, νέος σεφ, Θοδωρής Παπανικολάου

Το ξενοδοχείο AthensWas και ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου ένωσαν δυνάμεις και μάς προσκαλούν στο Sense Fine Dining Restaurant, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. Τα επίσημα εγκαίνια του εστιατορίου είναι την Παρασκευή, 26 Μαίου.
 
Ο Θοδωρής Παπανικολάου, ένας σεφ με πολύ ηχηρή μαγειρική άποψη και γαστρονομικό αποτύπωμα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο εστιατόριο Σελήνη στην Σαντορίνη όπου και εργάστηκε τα τρία τελευταία χρόνια. Απόδειξη οι δύο Χρυσοί Σκούφοι από το Αθηνόραμα, που βραβεύει τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια από το 1994, και τα 2 αστέρια με ανοδική ένδειξη τον τελευταίο του χρόνο στη Σελήνη από τα FnL best Restaurants Awards.  
 
Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ιταλία και την Τοσκάνη, και πιο συγκεκριμένα στην Φλωρεντία, αποκομίζοντας από εκεί σημαντικές παραστάσεις. Εντούτοις, η μαγειρική του φημίζεται για τον ιδιαίτερο της χαρακτήρα, την εξελιγμένη ελληνικότητα και τη φινέτσα της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια βαθιά νόστιμη αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη ελληνική κουζίνα, η οποία πατάει με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην χαραγμένη μνήμη και στο σύγχρονο μαγειρικό γίγνεσθαι, αποκαλύπτοντας έτσι το αυθεντικό του ταλέντο.
 
Στη κουζίνα που θα παρουσιάσει στο Sense Fine Dining Restaurant θα αντικατοπτρίζεται η μαγειρική του φιλοσοφία: η σημερινή μοντέρνα ματιά μιας ελληνικής κουζίνας που δεν αποσπάται όμως από τις ρίζες και τις μνήμες της,  η δική του σύγχρονη, συχνά παιχνιδιάρικη εκδοχή κάποιων κλασσικών ιδεών, η πρωτότυπη ματιά στην παρουσίαση των πιάτων, και τέλος η εξέλιξη και το δικό του στίγμα σε μια κουζίνα που μοιάζει πολλές φορές ολότελα δική του, μιας και δύσκολα μπορεί κανείς να βρει σε αυτή σημεία ξενόφερτων επιρροών.
 
Το Sense Fine Dining Restaurant πρόκειται να αποτελέσει την κορυφαία γαστρονομική έκφραση του ξενοδοχείου AthensWas, ένα εστιατόριο λίγων θέσεων και υψηλών απαιτήσεων. Την επιμέλεια του σέρβις του εστιατορίου αλλά και συνολικά του ξενοδοχείου ανέλαβε ο Άγγελος Αντωνίου, προερχόμενος από τη Σπονδή των 2 αστεριών Michelin.
 
Στο ξενοδοχείο AthensWas, το οποίο ατενίζει τον βράχο της Ακρόπολης από την είσοδο της Πλάκας (επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου), ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου επιμελείται εκτός από το μενού του Sense Fine Dining Restaurant και την πρωινή και μεσημεριανή κάρτα του ξενοδοχείου, δίνοντας έτσι στο AthensWas την δική του all day γαστρονομική σφραγίδα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'