Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

«Parola» στο σακίδιο και φύγαμε για Πάρο!

του Δημήτρη Μπούτου WikiΠάρος, Αντίπαρος, περιοδικό, free press, Parola, τουρισμός

Έχω μεγάλη αδυναμία στα free press των νησιών. Είναι το μόνο έντυπο που υποδέχεται με ευχαρίστηση το σακίδιο των διακοπών μου όταν φτάσω στο εκάστοτε λιμάνι, ημερήσιες εφημερίδες και λοιπά ενημερωτικά μένουν πανηγυρικά εκτός.

Πρώτον, γιατί έχω στα χέρια μου έναν ζωντανό οδηγό: πού θα φας, πού θα κολυμπήσεις, σε ποιο πανηγύρι θα χορέψεις, πού θα ξαναφάς. Αλλά και μια πρώτη ιδέα για τα ήθη του τόπου, τον πολιτισμό του, τις συνήθειες, τους ανθρώπους του.

Έτσι και με την «Parola» της Πάρου και της Αντιπάρου, το καλοκαιρινό περιοδικό ποικίλης ύλης που μου έδειξε πριν λίγες ημέρες η Κική Τριανταφύλλη. Από το πρώτο ξεφύλλισμα ήξερα κιόλας προς τα πού θα ταξιδέψω το πρώτο ελεύθερο τετραήμερο του φετινού καλοκαιριού. 200.000 αντίτυπα διανέμονται σε Πάρο και Αντίπαρο, ενώ ό,τι βλέπεις γραμμένο στα ελληνικά είναι μεταφρασμένο δίπλα και στα αγγλικά - η Πάρος τιμά (και έτσι) τον τουρισμό της.

Από τις πρώτες σελίδες αναλυτικό πρόγραμμα για όσα συμβαίνουν στο νησί την περίοδο του καλοκαιριού, πληροφορίες για την Πάρο «των μουσείων και των μνημείων», συνεντεύξεις με εικαστικούς και αρχαιολόγους.

Στο τεύχος του περασμένου καλοκαιριού, μεταξύ άλλων, ένα οδοιπορικό στο μεσαιωνικό Κάστρο του Κέφαλου, στην ανατολική ακτή, αφιέρωμα στα οικόσημα των αρχοντικών οικογενειών της Πάρου, συνεντεύξεις του σεφ Μάριου Σαλταμάνη, της Μάρως Βούλγαρη με το Μελίσσι Delicatessen, φωτογραφίες και περιγραφές από την απόσταξη της σούμας - ένας κόσμος ολόκληρος, η Πάρος δοσμένη σε λίγες σελίδες.

Παρακάτω ένας μπούσουλας για τους πρωτάρηδες επισκέπτες, με όσα πρέπει να δει κάποιος έτσι και βρεθεί στη Νάουσα, αλλά και ιδέες για τους surfers, μια και το νησί είναι αγαπημένος τους προορισμός...

Κυκλοφορεί από το 2009 και τα τεύχη μπορούμε οι εκτός Πάρου να τα ξεφυλλίσουμε μέσω issuu ή να ρίξουμε μια ματιά μέσω της σελίδα του στο Facebook. Αναζητήστε το, για μία βόλτα -έστω νοερά- σε στέκια παριανά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'