Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σοκολατάκια καρύδας: έξω «κρατς», μέσα δροσιά

της Εύης Σκούρα Συνταγέςσοκολατάκια, σοκολατάκια με καρύδα, μπουκιές σοκολάτας, Bounty, σπιτικά σοκολατάκια, μαύρη σοκολάτα, εκχύλισμα βανίλιας, λάδι καρύδας, σιρόπι σφενδάμου

Μία από τις πιο αγαπημένες μου λιχουδιές! Μπουκιές με σοκολάτα και καρύδα, τύπου bounty, στην υγιεινή, νηστίσιμη και vegan εκδοχή τους έχω να σας προτείνω σήμερα. Και όχι μόνο αυτό, γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα!

Οι σοκολάτες bounty είναι, δεκαετίες τώρα, συχνοί επισκέπτες στο σπίτι μας και σίγουρα και σε πολλά άλλα. Ήθελα χρόνια να τις δοκιμάσω, αλλά τελικά όλο το αμελούσα. Όταν όμως δοκίμασα τις σπιτικές μπάρες καρύδας της Τάνιας, φτιαγμένες από την Πέπη (οι οποίες παρεμπιπτόντως ήταν φανταστικές), είπα ως εδώ, πρέπει άμεσα να τις φτιάξω σε πιο υγιεινή εκδοχή!

Θα δείτε ότι στη συνταγή χρησιμοποίησα σιρόπι σφενδάμου σαν γλυκαντική ουσία. Το προτίμησα αντί για το μέλι, γιατί έχει πιο ήπια γεύση και δεν καλύπτει αυτήν της καρύδας. Εσείς μπορείτε να τις φτιάξετε και με μέλι, απλά προτιμήστε ένα πιο ελαφρύ σε γεύση και άρωμα.

Επίσης είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας και όχι κάποιο άλλο, γιατί το λάδι αυτό έχει την ιδιότητα να σκληραίνει μόλις κρυώσει λίγο κι έτσι οι μπουκίτσες σας θα κρατήσουν το σχήμα τους.

Μπουκιές με σοκολάτα και καρύδα (τύπου Bounty)

Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά

Μερίδες: περίπου 35 μπουκίτσες

Υλικά:

  • 4 φλυτζάνια (300 γρ.) τριμμένη καρύδα
  • ½ φλυτζάνι (165 γρ.) σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • ½ φλυτζάνι (125 ml) λάδι καρύδας
  • μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ αδειάζετε την καρύδα, το σιρόπι, το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Θα έχετε ένα μείγμα μαλακό, το οποίο θα πλάθεται λίγο δύσκολα. Γι' αυτό το πλάθετε σε μπαλίτσες με τα χέρια σας και τις απλώνετε σε ένα σκεύος το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί (θα χρειαστεί αργότερα). Το βάζετε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και, αφού την αποσύρετε από τη φωτιά, και χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια βουτάτε μία-μία μπαλίτσα στη σοκολάτα, μέχρι να καλυφθεί τελείως. Στραγγίστε τις καλά για να φύγει η πολλή σοκολάτα και αφήστε τις πάνω στο αντικολλητικό χαρτί μέχρι να παγώσει η σοκολάτα. Αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, πιθανόν να χρειαστεί να τις βάλετε για λίγο στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'