Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σουχλί: ένα νόστιμο «πακετάκι» με κρέας και τυρί

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γαρίδες κοκτέιλ με καυκαλήθρες, αλά Brown's

της Κικής Τριανταφύλλη Μαγειρικές ιστορίεςγαρίδες, γαρίδες κοκτέιλ, καυκαλήθρες, εστιατόριο, Αθήνα, Brown's, Caravel

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι καυκαλήθρες είναι νόστιμα χόρτα για πίτες, στο Browns όμως τις προσθέτουν σε γαρίδες κοκτέιλ και είναι υπέροχες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Το Browns είναι το κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου Caravel που ανήκει στον ξενοδοχειακό όμιλο Διβάνη (διαθέτει άλλες έξι μονάδες σε Αθήνα, Μετέωρα, Λάρισα και Κέρκυρα). Πρόσφατα, με χαρά διαπιστώσαμε ότι το μενού του έχει ανανεωθεί υιοθετώντας τη φιλοσοφία της μοντέρνας brasserie, στο πνεύμα της εποχής, μάλιστα, τα μεσημέρια της Κυριακής προτείνει ένα πολυτελές  brunch.

Τα πιάτα συνοδεύονται από τις μουσικές επιλογές του dj Γιάννη Σαρτζετάκη και κοκτέιλ με σαμπάνια Veuve Clicquot Rich που σερβίρονται με πάγο και κάποιο φρέσκο υλικό όπως ροζ γκρέιπφρουτ, ανανάς, αγγούρι αλλά ακόμα και πιπεριές. Σας φαίνονται παράξενοι οι συνδυασμοί; Και όμως ταιριάζουν υπέροχα, το βεβαιώνω.

Δοκιμάσαμε αβγά μπένεντικτ, γαρίδες κοκτέιλ (με τις καυκαλήθρες που λέγαμε),  κλαμπ σάντουιτς με σολομό και μπέργκερ με κιμά black angus και στο τέλος γλυκαθήκαμε με λεμονόπιτα lemon pie και ένα εκλεράκι με σοκολάτα Valrhona. Φεύγοντας ζήτησα τη συνταγή για τις γαρίδες που ταιριάζει σε ένα γιορτινό ανοιξιάτικο τραπέζι και μας άρεσε πολύ.

Γαρίδες κοκτέιλ με καυκαλήθρες

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μεγάλο μαρούλι Ρομαίν 
  • 1 μάτσο καυκαλήθρες
  • 600 γρ. γαρίδες* (80-120) βόρειας θάλασσας καθαρισμένες 
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 60 γρ. κέτσαπ   
  • 1 σφηνάκι κονιάκ       
  • 1 σφηνάκι ξύδι από λευκό κρασί     
  • 1 κουταλιά σούπας Worcestershire Sauce                                                                                                       
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι και τις καυκαλήθρες και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μπλανσάρουμε για 1 λεπτό τις γαρίδες και τις κρυώνουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό. Φτιάχνουμε τη σάλτσα κοκτέιλ ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, το κονιάκ και τη Worcestershire Sauce.

Ανακατεύουμε τα λαχανικά με την σάλτσα και τις μισές γαρίδες και τις σερβίρουμε στα ποτήρια.                           

Μοιράζουμε και τις υπόλοιπες γαρίδες, προσθέτουμε λίγη σάλτσα κοκτέιλ  ακόμα και  γαρνιρούμε με μια φέτα λάιμ, φρέσκο θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τιπ

*Οι γαρίδες βόρειας θάλασσας μπορούν να αντικατασταθούν με γαρίδες της αρεσκείας σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'