Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Μπακαλιάρος: όλα για το κουρκούτι και το «κρατς»!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Παντσέτα με φάβα: και απόψε αυτοσχεδιάζουμε

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςπανσέτα, φάβα, χοιρινό κρέας, βραστές πατάτες, μυρωδικά, εύκολη συνταγή

«Το γουρούνι είναι το καλύτερο λαχανικό»
Αρχαίο ρητό της Τρανσυλβανίας

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Αυτό σκέφτηκα καθώς ξύπνησα σήμερα και πορεύτηκα στον δρόμο των σοφών της Τρανσυλβανίας.

Στο ψυγείο είχα ένα ωραίο κομμάτι από παντσέτα που είχα ψήσει σε χαμηλή φωτιά και με περίμενε να την αξιοποιήσω. Στο ντουλάπι είχα ένα πακέτο με φάβα από τη Λάρισα.

Ετοίμασα τη φάβα και μετά προσέθεσα λίγες βραστές πατάτες για να σπάσει λίγο η αδρή γεύση της. Λίγο πριν την σερβίρω, πρόσθεσα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό, λεμόνι και ελαιόλαδο.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Έκοψα την παντσέτα σε μέτριες φέτες και τις έβαλα στο τηγάνι με σκόρδα, δενδρολίβανο και μια καυτερή πιπεριά.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Το σερβίρισμα είναι το πιο δύσκολο, αφού η μία βούτα μετά την άλλη απειλεί την αρτιότητα του πιάτου. Τέλος πάντων, κάτι διεσώθη και βρήκε την θέση του στο πιάτο.

Συνόδεψα με αγιωργίτικο του Παπαϊωάννου.

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι δημιουργός του μπλογκ ΕΥΩΧΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες