Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μακαρονάκι με χταπόδι: φουλ γλύκα και άρωμα!

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςχταπόδι, μακαρονάκι κοφτό, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, θαλασσινά, νηστίσιμα, κρεμμύδια, ντομάτα κονκασέ, Σαρακοστή

Από τα πιο νόστιμα νηστίσιμα πιάτα που, αν το καλοσκεφτείτε, μαγειρεύεται όλο τον χρόνο. Η βάση είναι ο συνδυασμός «μακαρονάκι-χταποδάκι». Είτε στον φούρνο μπει είτε στην κατσαρόλα, είναι ένα θαλασσινό μαγείρεμα φουλ σε γλύκα και άρωμα!

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Υλικά:

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 χταπόδι (1½ κιλό περίπου)
  • 5 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • δάφνη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 φλiτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ τοματοπελτέ
  • νερό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε την κανέλα και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη και τη ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.

Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο, το βάζουμε στον φούρνο σε ταψί ή γάστρα για να πάρει τα αρώματα του φούρνου. Παράλληλα βράζουμε το μακαρονάκι μας σε αλατισμένο νερό.

Όταν είναι και τα δύο έτοιμα τα ενώνουμε, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα μας και σερβίρουμε!

*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'