Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Τάρτα σφολιάτας με άγρια σπαράγγια και προσούτο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Οι μανιταροθησαυροί της Αλεξάνδρας

της Κικής Τριανταφύλλη Wikiεστιατόριο, εστιατόριο Αλεξάνδρα, Νεάπολη, μανιτάρια Δίρφυς, εκδήλωση, σεφ Ηλίας Αντωνιάδης

Το εστιατόριο Αλεξάνδρα κλείνει φέτος 25 χρόνια ζωής και γιορτάζει τα γενέθλιά του με μια σειρά από εκδηλώσεις. Είναι μια ζεστή αθηναϊκή γωνιά κρυμμένη πίσω από ένα παρκάκι της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη, που εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα διατηρεί πιστούς θαμώνες. Αθηναίοι κάθε ηλικίας αλλά και τουρίστες έρχονται σταθερά εδώ για την ωραία ατμόσφαιρα, το νόστιμο φαγητό και τις καλές τιμές του. Στην κουζίνα της Αλεξάνδρας δεν κάνουν πειραματισμούς. Στον κατάλογο του εστιατορίου θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από ελληνικά πιάτα μαγειρεμένα παραδοσιακά με ωραία τοπικά προϊόντα.

Fcebook/AlexandraRestaurantAthens
Fcebook/AlexandraRestaurantAthens

Την εβδομάδα 12-16 Δεκεμβρίου 2016 σειρά έχει ένα αφιέρωμα στα μανιτάρια. Σε συνεργασία με τον Ηλία Αντωνιάδη*, executive chef  της εταιρίας μανιταριών  ΔΙΡΦΥΣ**, παρουσιάζουν ιδιαίτερα πιάτα με βάση τα μανιτάρια. Δεν είναι τυχαίος άλλωστε και ο τίτλος του αφιερώματος: «Μανιτάρια, ελληνικοί μικροί θησαυροί, μεγάλες γεύσεις».

Τα πιάτα που θα παρουσιαστούν:

  • Σαλάτα μαριναρισμένων μανιταριών
  • Σαλάτα με φρέσκα μανιτάρια και τοματίνια
  • Φάβα Σαντορίνης με μεζεδάκι Λεντινούλα
  • Κριθαρότο με βασιλομανίταρα και γαρίδες
  • Ριζότο με κοτόπουλο και σάλτσα μαύρης τρούφας
  • Ταλιατέλες με κίτρινα μανιτάρια πλευρώτους
  • Γκιούλμπασι στη λαδόκολλα
  • Καραμελωμένο χοιρινό με μανιτάρια
  • Cheesecake με τρία είδη μανιταριών
  • Μους με σοκολάτα γανόδερμα.

Info

*Ο executive chef Ηλίας Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη κατάγεται όμως από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, περιοχή που φημίζεται για την εξαιρετική της κουζίνα. Η επιθυμία του να ασχοληθεί με τη μαγειρική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία. Κοντά στην γιαγιά του και τη μητέρα του γνώρισε τα μυστικά της κουζίνας και έμαθε να μαγειρεύει συνταγές της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Στη συνέχεια σπούδασε στη Γερμανία, στη σχολή μαγείρων του Μονάχου και συνεργάστηκε με μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

Facebook/DirfisMushrooms
Facebook/DirfisMushrooms

** Η εταιρεία «Μανιτάρια ΔΙΡΦΥΣ»  παράγει περισσότερα από 100 προϊόντα που έχουν επιμεληθεί προσεχτικά και ύστερα από μελέτη ειδικοί γεωπόνοι, γευσιγνώστες και σεφ. Η γκάμα περιλαμβάνει ζυμαρικά με μανιτάρια, προϊόντα τρούφας, σάλτσες, μαρινάτα, αποξηραμένα μανιτάρια, φαρμακευτικά μανιτάρια και σνακ μανιταριών όπως σοκολάτα, μπισκότα και υποκατάστατο καφέ.

Εστιατόριο Αλεξάνδρα, Αργεντινής Δημοκρατίας 8α & Ζωναρά 21 (γωνία), Νεάπολη, τηλ: 210-6420874, 210-6434367

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'