Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

11 χρόνια Φεστιβάλ Οινοξένεια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σπαλομπριζόλα μαρινάτη για τσιμπούσι κυριακάτικο

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςμπριζόλες, σπαλομπριζόλα, σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια, πατάτες, κρέας με πατάτες, μυρωδικά

Αυτό το φαγητό το συνηθίζω Κυριακές, που ο χρόνος μετράει διαφορετικά. Αν έχετε καλεσμένους, σάς το προτείνω ανεπιφύλακτα.  Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και σε τραπέζια γιορτινά!

photο: Εύα Παρακεντάκη
photο: Εύα Παρακεντάκη

Υλικά

  • 1 σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια, περίπου 2½ κιλά
  • 6 πατάτες
  • 1 πράσινη, 1 κόκκινη και μια πορτοκαλί πιπεριά
  • 20 κόκκους πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (οι 2 για το κρέας)
  • φρέσκια ρίγανη
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό ελληνικό
photο: Εύα Παρακεντάκη
photο: Εύα Παρακεντάκη

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε την μπριζόλα για μία ώρα με τις δύο σκελίδες σκόρδο, το λάδι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, τους κόκκους πιπεριού. Παράλληλα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πιπεριές και αναμιγνύουμε τα ίδια υλικά με αυτά της μαρινάδας του κρέατος.

Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας μας 5 λεπτά από τη μία και 5 λεπτά από την άλλη πλευρά.

photο: Εύα Παρακεντάκη
photο: Εύα Παρακεντάκη

Σβήνουμε με το κρασί και ψήνουμε περίπου για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό. Στη γάστρα στρώνουμε τις πατάτες και τις πιπεριές μας μαζί με το κρέας και τα ζουμάκια που έχει κατεβάσει.

Καπακώνουμε και ψήνουμε στους 150-180 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο πάντα, πάνω-κάτω αντιστάσεις για 4 ώρες. Το αποτέλεσμα είναι λουκούμι!

*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'