Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Λαζάνια με τα νόστιμα της Μάνης μέσω Σικελίας

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σολομός αλλιώς: με κρέμα αβοκάντο και φοκάτσια

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςψάρια, σολομός, αλίπαστα, αλίπαστος σολομός, αβοκάντο, κρέμα αβοκάντο, φοκάτσια, εύκολη συνταγή

Σε συνέχεια της «θερμής» σεπτεμβριανής περιόδου, και παρόλα τα πρωτοβρόχια, σήμερα το μενού έχει αλίπαστο σολομό με αβοκάντο κρέμα και φοκάτσια.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Αγοράζω φρεσκότατο σολομό, συνήθως το μισό ψάρι με την κοιλιά. Τον καταβυθίζω σε διάλυμα με νερό, αλάτι, μαύρη ζάχαρη, δάφνη και άνηθο. Σκεπάζω καλά το σκεύος και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 7 ημέρες. Μετά φιλετάρω και καταναλώνω.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Η κρέμα αβοκάντο είναι απλούστατη. Ένα ώριμο αβοκάντο, αλάτι, ελαιόλαδο, λεμόνι στον αναμικτήρα και μετά κυβάκια ντομάτας κομμένα μικρά. 

Ο σολομός δεν έχει όξινα καθόλου και το αλάτι του είναι σε χαμηλά επίπεδα, οπότε βάζω αρκετό λεμόνι στην κρέμα.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Το τελευταίο συστατικό του πιάτου είναι μια θελκτική τραγανή και φρεσκοψημένη φοκάτσια, κομμένη σε μπαστουνάκια.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Η σύνθεση είναι θέμα προσωπικό, εμένα κάπως έτσι μου ήρθε η έμπνευση. Ένα ασύρτικο είναι ιδανικό συνοδευτικό.

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog ΕΥΩΧΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'