Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Η μακαρονάδα της Πέμπτης είναι... πολυφωνική

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μελιτζάνες και κόλιανδρος έγιναν ζεστή σαλάτα

της Εύης Σκούρα Συνταγέςμελιτζάνες, κόλιανδρος, κουκουνάρι, σαλάτα, ζεστή σαλάτα, υγιεινή σαλάτα, χορταστική σαλάτα, υγιεινή διατροφή, εύκολη σαλάτα

Για σήμερα σας έχω μια σαλατούλα που τρώγεται ζεστή, ό,τι πρέπει για φθινοπωρινό πιάτο. Είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό για ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι. Ωραίες μελιτζάνες βρίσκουμε ακόμη στη λαϊκή αγορά. Ο κόλιανδρος, ξέρω, δεν αρέσει σε κάποιους από σας, αλλά ταιριάζει πολύ με τη μελιτζάνα. Αυτό που επίσης ταιριάζει είναι το κουκουνάρι και μάλιστα σε αυτή τη σαλάτα το βρίσκουμε σε αρκετά γενναιόδωρη δόση.

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Ας δούμε τώρα τη συνταγή:

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Μερίδες: 2-4

Υλικά:

  • 2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε ψιλές ροδέλες
  • ½ κουταλάκι σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους στο γουδί
  • τους σπόρους από 2 φασολάκια πράσινου καρδάμωμου, σπασμένους στο γουδί
  • ½ κουταλάκι μπούκοβο
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και βάλτε το σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε στο τηγάνι τους κύβους μελιτζάνας και αφήστε τους να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά αλατίστε τα και ανακατέψτε. Μόλις γίνουν, τα μεταφέρετε σε ένα μπωλ.

Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κυβάκια της κόκκινης πιπεριάς και τα κουκουνάρια, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις οι πιπεριές αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτετε το σκόρδο, τους σπόρους κόλιανδρου και καρδάμωμου και το μπούκοβο και συνεχίζετε να ανακατεύετε.

Τέλος, προσθέτετε τις μελιτζάνες και το μισό ματσάκι κόλιανδρο και ανακατεύετε. Τα βγάζετε από τη φωτιά. 

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Σερβίρετε στα πιάτα, ρίχνοντας και τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν επιθυμείτε. Η σαλάτα αυτή τρώγεται ζεστή. Εύχομαι να την απολαύσετε!

* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'