Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Η άνοιξη μάς έφτασε: αγήρατο και άλυσσο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα κοκτέιλ του Τζιτζικιού: Marmalady

του Δημήτρη Μπούτου Συνταγέςποτά, κοκτέιλ, Αμοργός, μπαρ Τζιτζίκι, Τζιτζίκι, βότκα, ούζο, μαρμελάδα, ζάχαρη, Tabasco, κοκτέιλ στο σπίτι, συνταγή για κοκτέιλ

Για χάρη όσων μείνουμε πίσω, ζητήσαμε από το Τζιτζίκι της Αμοργού να μας χαρίσει κάμποσες συνταγές από τα ωραία του κοκτέιλ. Αφού δεν μπορούμε να τα χαρούμε στα μπαλκόνια του, ας τα ετοιμάσουμε στις ζεσταμένες μας βεράντες με τη σκέψη στο νησί.

tzitzikibar/Facebook
tzitzikibar/Facebook

Τα δέοντα για τη γλυκοπικάντικη Marmalady:

  • 40ml βότκα
  • 5 ml ούζο
  • 2 κουτάλια μαρμελάδα πιπεριάς (εκείνη η καυτερή της Εύης Σκούρα είναι ιδεώδης)
  • 20ml σιρόπι ζάχαρη (ή, απλώς, ζάχαρη) - ας μου επιτραπεί η παρασπονδία
  • 1 δόση Tabasco
  • πάγο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο σέικερ, σουρώνουμε (κατά προτίμηση δις) και σερβίρουμε. Για γαρνιτούρα, το Τζιτζίκι προτείνει μια γεμιστή ελιά τυλιγμένη σε λωρίδα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης. Ελλείψει τούτης της ντελικατέτσας, γαρνίρετε με ό,τι σαν κάνει κέφι.

tzitzikibar/Facebook
tzitzikibar/Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'