Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε: αρακάς με λουκάνικα

της Όλγας Σελλά Συνταγέςαρακάς, λουκάνικα, φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριές, μουστάρδα, εύκολη συνταγή, μαρμελάδα

Το πρόγραμμα είχε αρακά. Αλλά ήθελα κάπως να τον διαφοροποιήσω από τον κλασικό λαδερό τρόπο. Είχα λουκάνικα στο ψυγείο και σκέφτηκα μια παραλλαγή για σπετζοφάι! Αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω, ούτε καν αν γίνεται. Άρχισα, λοιπόν, να ρωτάω τις μυστικές μου συμβούλους: τη Νανά Δαρειώτη και την Κική Τριανταφύλλη.

photo: kitchen22.co.uk
photo: kitchen22.co.uk

Στην αρχή είχα σκεφτεί κόκκινη σάλτσα. Η Κική Τριανταφύλλη με απέτρεψε, λόγω ζέστης. Η Νανά συναίνεσε στο λευκό της ιδέας. Ετσι, τσιγάρισα κανονικά το φρέσκο κρεμμύδι, έβαλα και τον αρακά να πάρει δυο βόλτες στο τσιγάρισμα, αλάτι, πιπέρι, λίγο νεράκι, άνηθο και πράσινη πιπεριά. Αφού θα βάλω λουκάνικο, σκέφτηκα, πάει οπωσδήποτε και πιπεριά. Χωρίς να ρωτήσω τις μυστικές συμβούλους.

Ακολούθησα τις συμβουλές της Νανάς Δαρειώτη για τα λουκάνικα: σε αντικολλητικό τηγάνι, με ούτε μια σταγόνα λάδι κι αφού έκοψα σε μικρά κομμάτια τα λουκάνικα, τα «κάπνισα» για 3-4 λεπτά. Και τα έβαλα στον έτοιμο αρακά, στο τέλος του μαγειρέματος, με το μάτι ακόμα να έχει τη θερμοκρασία του, παρότι σβησμένο το φαΐ. Μικρή, αλλά γευστική λεπτομέρεια. Μόλις έβαλα τα λουκάνικα, πρόσθεσα μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα και ανακάτεψα.

Το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο. Τον χειμώνα θα το δοκιμάσω με σάλτσα ντομάτας και οπωσδήποτε με χάντρες. Καλή όρεξη!

* Η δημοσιογράφος Ολγα Σελλά είναι φίλη αναγνώστρια του bostanistas.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'