Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Αγγούρι, γιαούρτι, άνηθος: ζητείται δροσιά!

του Δημήτρη Μπούτου Συνταγέςαγγούρι, γιαούρτι, άνηθος, σαλάτα με αγγούρι, δροσερή σαλάτα, σαλάτα για ψητά, καλοκαιρινός μεζές

Ποια είναι τα πιο δροσερά της κουζίνας; Το αγγούρι σκέτο. Το γιαούρτι στις σαλάτες. Και ο φρέσκος άνηθος στα λαδερά. Αν τα ενώσεις, έχεις το τρίπτυχο της δροσιάς, ένα παρά σκόρδο τζατζίκι, μια πρόχειρη σαλάτα που σβήνει την κάψα δίπλα σε ψητά - του φούρνου ή της σχάρας -, γεμίζει ωραία σάντουιτς για κολατσιό και ακομπανιάρει τα λαδερά, μπάμιες και φασολάκια, καλύτερα κι από φέτα. Και αυτό, το τελευταίο, είναι δέσμευση.

ramshackleglam.com
ramshackleglam.com

Ιδού το απλούστατο:

  • ένα αγγούρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • μισό κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • μισό λεμόνι στυμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ζουληγμένη
  • 1 κ.σ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Ρίχνω το αγγούρι μαζί με όλα τα υλικά σε ένα άνετο μπολ και ανακατεύω καλά, μέχρι το γιαούρτι να μοιραστεί παντού. Συμπληρώνω άνηθο, αν μου φαίνεται λιγοστός, και δοκιμάζοντας λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. 

ramshackleglam.com
ramshackleglam.com

Αν δεν φαγωθεί μέχρι τελευταίας φέτας, σκεπάζω καλά με μεμβράνη ή σε τάπερ που κλείνει σφιχτά και αφήνω τη σαλάτα στο ψυγείο. Αντέχει ως και δύο μέρες, όμως φρέσκια - φρέσκια η δροσιά της είναι άφθαστη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'