Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Η άνοιξη μάς έφτασε: αγήρατο και άλυσσο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η αθερίνα έγινε κεφτές, με πατάτα

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςψάρια, αθερίνα, κεφτέδες, πατάτες, μεζές, ούζο, κρασί, ψαροκεφτέδες

Την ημέρα καθαρισμού του καταψύκτη, ευρέθη αθερίνα. Αντί για την πεπατημένη οδό του τηγανιού, προτίμησα να κάνω κάτι καινούργιο: κεφτέδες με αθερίνα και πατάτα.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Απλούστατοι αλλά – ελπίζω να συμφωνήσετε – νοστιμότατοι.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Τρίβω την πατάτα, μετά την αλατίζω και την βάζω σε μια πετσέτα κουζίνας για να φύγουνε τα πολλά υγρά.

Προσθέτω ψιλοκομμένο μάραθο, ξύσμα από φλούδα λεμονιού, λίγο κόκκινο τσίλι, λίγο σιμιγδάλι, και ντοματάκια τσέρι.

Ανακατεύω καλά και προσθέτω την αθερίνα. Προσθέτω και ασπράδια από δύο αυγά και αφήνω στο ψυγείο για μία ώρα. Καθώς σχηματίζω τους κεφτέδες, φροντίζω να τους ζουλάω για να φύγουνε τα υγρά του μίγματος.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Πασπαλίζω με μίγμα από άσπρο αλεύρι και σιμιγδάλι και τηγανίζω σε αραβοσιτέλαιο και σερβίρω αμέσως.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Τα αρώματα που αναδύονται από τους κεφτέδες είναι εξαιρετικά.

Ο μεζές αυτός θέλει ούζο. Αλλά πάει και με ένα λευκό κρασί, που έχει σώμα.

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog ΕΥΩΧΙΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'