Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σφυρίζω και σκέφτομαι τις φράουλες

της Χριστίνας Ταχιάου φράουλες

Κανονικά θα έπρεπε να περιμένω μέχρι το Φεβρουάριο για να παρουσιάσω αυτό το βίντεο. Τότε που βγαίνουν οι πρώτες φράουλες κι όπως συνηθίζω να λέω, τις αγοράζω δώρο για τα γενέθλιά μου που είναι στις αρχές του μήνα.

Σήμερα, όμως, ένας φίλος που έχει αυτάρκεια σε όλα τα λαχανικά και τα φρούτα από ένα κτήμα κάπου στη δυτική Μακεδονία και μου μιλούσε για το χιόνι που έχει σκεπάσει τα πάντα, μου είπε για τις φραουλιές του, που δεν παγώνουν. Κουκουλώνονται, περιμένουν, προετοιμάζονται και σε δυο τρεις μήνες θα είναι πανέτοιμες για να κάνουν δυναμικά την εντυπωσιακή τους εμφάνιση.

Θυμήθηκα, τότε, τον Areski Belkacem, Γάλλο πολυμουσικό και κωμικό, ο οποίος στο τραγούδι του “Les Fraises” (“Οι φράουλες”) αναζητά λύσεις σε μια κατάσταση και ανατρέχοντας στη βοήθεια της φαντασίας του περιμένει από τα υπέροχα φρούτα να σηκωθούν και να εκφραστούν κι εκείνα, εφόσον ανησυχούν για την κατάσταση. Φαντασία είναι αυτή, ό,τι θέλει κάνει.

Οι φράουλες, φυσικά, δεν σηκώνονται και δεν εκφράζονται, όμως ο Areski μας χαρίζει ένα πολύ χαρούμενο, ζωντανό και γλυκό βίντεο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'