Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γαρίδες σαγανάκι: στο τηγάνι ή το γκριλ;

της Ξανθής Μπαξεβάνη Συνταγέςγαρίδες, γαρίδες σαγανάκι, σάλτσα ντομάτα, φέτα, μπούκοβο, ούζο, θαλασσινά, εύκολες γαρίδες σαγανάκι

Σήμερα ξύπνησα με κακή διάθεση, θες η κούραση, θες αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας, θες η μεγάλη έννοια μιας «τρελής μάνας», όλα μαζί και τίποτα! Είχα υποσχεθεί για φαγητό μπάμιες με γαρίδες εδώ και δυο μέρες κι είπα να τις φτιάξω. Εκεί που πρόσθετα τις γαρίδες στην κατσαρόλα, λέω δεν κρατάω λίγες να κάνω και σαγανάκι; Στη λαϊκή αγορά φέτος έχει ωραίες ντομάτες, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Έτσι τα υλικά υπήρχαν κι εγώ ίσως να έβρισκα λίγο το κέφι μου. Οι ποσότητες είναι ότι είχα στο σπίτι μπορείτε να πολλαπλασιάσετε ανάλογα με το πόσο θέλετε να κάνετε.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Εγώ έβαλα:

  • 2 μέτριες ντομάτες καλά γινωμένες
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • μισό κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 10-12 αποφλοιωμένες γαρίδες
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 100 γρ. περίπου τυρί φέτα
  • λίγο ούζο

Διαδικασία:

Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη φλούδα τους και τα σπόρια και τις κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε και την πιπεριά σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε το μπούκοβο και το λάδι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να μελώνει η ντομάτα, προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με λίγο ούζο.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά (έχουμε το μπούκοβο, θα βάλουμε και τη φέτα). Αφήνουμε να βράσουν περίπου τα πέντε λεπτά. 

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Στη συνέχεια έχουμε δύο επιλογές:
1. προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
2. μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό πήλινο προσθέτουμε τη φέτα και το βάζουμε για 5 λεπτά στο γκριλ.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε το φαγητό μας ή με άλλα μεζεδάκια ή με τη μπύρα μας ή το ουζάκι μας - ανάλογα με τις ορέξεις!

Παρατηρήσεις

  • Οι γαρίδες μπορεί να είναι φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • Για το καθάρισμά τους μπορείτε να δείτε εδώ
  • Εκτός του ούζου μπορείτε να σβήσετε με λευκό κρασί

*Η Ξανθή Μπαξεβάνη διατηρεί το blog Συνταγές της Ασπρούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Ξανθής Μπαξεβάνη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'