Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Η άνοιξη μάς έφτασε: αγήρατο και άλυσσο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κινόα με γαρίδες για νόστιμη δίαιτα

της Έφης Κωδωνά Συνταγέςκινόα, γαρίδες, κάρυ, σκόρδο, μυρωδικά, δίαιτα, εύκολη συνταγή, νόστιμη κινόα

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες, η ξηροκαρπάτη γεύση της και η απαλή υφή της, την κάνουν πρώτης τάξης λύση για νόστιμη δίαιτα!  Είναι εύπεπτη, μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και το ρύζι, αρκεί να αυτοσχεδιάσουμε: γαρίδες, μυρωδικά και κάρυ σε σκόνη, που δίνει δελεαστική όψη και γεύση.

photo: Έφη Κωδωνά
photo: Έφη Κωδωνά

Κινόα με γαρίδες και κάρυ

  • 500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ωμό κινόα
  • 4 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
  • αλάτι,  πιπέρι
  • ½ φλτζ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλτζ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμό 2 λεμονιών

Ξεπλένουμε και τρίβουμε με το χέρι μας την κινόα σε σουρωτήρι, κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

Μαγειρεύουμε ταυτόχρονα την κινόα και τις γαρίδες σε δύο διαφορετικά σκεύη, όπου μοιράζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά.
Στο ένα προσθέτουμε την κινόα και ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε ελάχιστα και προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι ν’ απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Ενώ ετοιμάζουμε την κινόα, στο άλλο σκεύος, όπου έχουμε σοτάρει το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τις γαρίδες, το υπόλοιπο, ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη, κάρυ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε τις γαδίδες στη μαγειρεμένη κινόα και ανακατεύουμε απαλά.

Περισσότερα άρθρα της Έφης Κωδωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'