Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Athens Fine Drinking: ετοιμάστε τα shaker!

WikiAthens Fine Drinking, Difford’s Guide Greece, fine drinking, cocktails, ποτά, κοκτέιλ, Αθήνα, Παλαιό Χρηματιστήριο, The World Class Club

Το παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών και 23 κορυφαία bars του κέντρου μπαίνουν σε ρυθμό γιορτής, χάρη σε ένα μοναδικό event, το Athens Fine Drinking, που ξεκινά στο κέντρο της Αθήνας από την Τετάρτη 1η Ιουνίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο, 4 Ιουνίου.

Ονομαστοί bartenders θα σερβίρουν προσεγμένα cocktails σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα πλαισιώνεται από 6 pop-up bars, ενώ παράλληλα θα στηθούν καλλιτεχνικές δραστηριότητες και συζητήσεις, με στόχο να μυήσουν το κοινό στην κουλτούρα και τη φιλοσοφία του fine drinking.

Το ταξίδι εξερεύνησης όμως δεν εξαντλείται στο Παλαιό Χρηματιστήριο. Αντιθέτως, ξεκινά από εκεί και συνεχίζει τη συναρπαστική διαδρομή του σε 23 bars του κέντρου της Αθήνας, που για το συγκεκριμένο διάστημα θα σερβίρουν και έναν επιπλέον κατάλογο με κοκτέιλ εμπνευσμένα από το Athens Fine Drinking. Παράλληλα bartenders των bars που συμμετέχουν στον θεσμό, θα αποκαλύπτουν με γευσιγνωσίες και masterclasses τα μυστικά και τις γευστικές δυνατότητες των premium spirits.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, το πρόγραμμα και τον τρόπο συμμετοχής θα βρείτε στο www.athensfinedrinking.gr.

* Ο θεσμός συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το World Class, την κορυφαία πλατφόρμα της τέχνης του mixology παγκοσμίως, και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.

Στο πλαίσιο του Athens Fine Drinking, το Difford’s Guide Greece διοργανώνει μια σειρά από workshops για το κοινό με θέμα «fun cocktail making at home». Κάθε απόγευμα, για 4 ημέρες, 10 λάτρεις των cocktail θα παρασκευάζουν υπό την καθοδήγηση των έμπειρων bartender από το Holy Spirit Cocktail Bar, κλασικές συνταγές cocktail (Martini, Bramble, Daiquiri, Margarita, Perfect Gin & Tonic), ενώ παράλληλα θα μαθαίνουν και όλα τα επαγγελματικά tip για άψογα cocktail στο σπίτι.

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Κάθε μέρα για μισή ώρα, ο Ξαβιέ Μισαηλίδης και ο Βασίλης Τσιορλίδας θα σας μεταδίδουν όλη τους την εμπειρία και όλα τους τα μυστικά, ενώ παράλληλα θα σας καθοδηγούν βήμα προς βήμα στη δημιουργία κλασικών cocktail.

Η συμμετοχή στο workshop του Difford’s Guide είναι δωρεάν. Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να στείλετε την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει (1 έως 4 Ιουνίου) σε μήνυμα στη σελίδα του Difford’s Guide Greece στο facebook ή στο email eleni.nikoloulia@diffordsguide.com

Τόπος διεξαγωγής- και εδώ - το Παλαιό Χρηματιστήριο, στην οδό Σοφοκλέους 10.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'