Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Η Τέχνη του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Αμυγδαλωτά με πορτοκάλι για κομψό κέρασμα

της Έφης Κωδωνά Συνταγέςγλυκά, επιδόρπιο, αμυγδαλωτά, πορτοκάλι, αμυγδαλόψιχα, μαστίχα, κονιάκ, χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά, εύκολο γλυκό, ελαφρύ γλυκό

Γίνονται γρήγορα και πανεύκολα, είναι ένα ωραίο, κομψό κέρασμα και ένα πολύ ευπρόσδεκτο δώρο. Και ανάλαφρο σαν γλύκισμα - ούτε βούτυρο, μήτε αυγό! Όσο ακόμη κυκλοφορούν ζουμερά πορτοκάλια στην αγορά, αξίζει να τα δοκιμάσετε. Ταιριάζουν με τον καφέ ή το τσάι αλλά και με κονιάκ, μπράντι ή αμαρέτο και είναι ό,τι καλύτερο για νυχτερινές υπογλυκαιμίες!

photo: Έφη Κωδωνά
photo: Έφη Κωδωνά

Υλικά:

  • 300 γρ. ψίχα αμυγδάλου ή φουντουκιού (αμύγδαλα ή φουντούκια λεπτοαλεσμένα στο μπλέντερ)
  • 50 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κονιάκ
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα:

  • 100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, για το μίγμα φουντουκιού
  • 100 γρ. καστανή, για το μίγμα αμυγδάλου

Ζυμώνουμε τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 3 ώρες. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια των 25 γρ. και τα ρίχνουμε στη ζάχαρη, ώστε να καλυφθεί η εξωτερική τους επιφάνεια.

Τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια για τρουφάκια και τα διατηρούμε εκτός ψυγείου σε καλά κλεισμένο κουτί.

Τα πιο σκουρόχρωμα, αριστερά, είναι φουντουκιού με λευκή ζάχαρη και τα ανοιχτόχρωμα, δεξιά, είναι αμυγδάλου με καστανή ζάχαρη.

Περισσότερα άρθρα της Έφης Κωδωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'